Φίλης για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία στο ΘΕΜΑ 104,6: Το λιγότερο να ακυρωθεί η συμφωνία

Φίλης για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία στο ΘΕΜΑ 104,6: Το λιγότερο να ακυρωθεί η συμφωνία

Για λόγους που έχουν να κάνουν και με την Αριστερά και με την διεθνή υποχρέωση της χώρας να μην πουλά όπλα σε χώρα που πλήττει αμάχους, όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά

Φίλης για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία στο ΘΕΜΑ 104,6: Το λιγότερο να ακυρωθεί η συμφωνία
Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ανακοινώσει την ακύρωση της συμφωνίας για τα όπλα στην Σαουδική Αραβία, υποστήριξε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6
λίγο πριν την κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής του
Κλείσιμο
ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, που με δημόσια δήλωσή του έχει τοποθετηθεί εναντίον της κίνησης αυτής. 

Όπως δήλωσε ο κύριος Φίλης μιλώντας στον Βασίλη Χιώτη και τον Νίκο Φελέκη, για την ακύρωση της συμφωνίας συντρέχουν λόγοι που έχουν να κάνουν με την ιδεολογία της Αριστεράς, αλλά και την διεθνή υποχρέωση της χώρας απέναντι στο Ευρωκοινοβούλιο, που το καλοκαίρι ζήτησε την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Σαουδική Αραβία, λόγω του πολέμου στην Υεμένη, όπου διεξάγονται επιχειρήσεις εναντίον αμάχων. 




Περιμένω να ακούσω την επιχειρηματολογία της κυβέρνηση και μέχρι στιγμής δεν την ακούω στο μείζον αυτό θέμα το ηθικοπολιτικοκοινωνικό, που σχετίζεται και με την επιβολή εμπάργκο από την Ευρωβουλή, δήλωσε ο κύριος Φίλης. 

Το μείζον είναι το θέμα για το αν μια χώρα όπως η Ελλάδα μπορεί να κάνει τέτοιες κινήσεις, επισήμανε.

Ο κύριος Φίλης πάντως δήλωσε πως δεν «έχει πειστεί ότι υπάρχει θέμα διαφθοράς, πιστεύω ότι θα δοθούν απαντήσεις επί της ουσίας» και πρόσθεσε πως «αυτά τα θέματα μικροπολιτικής στην Ελλάδα έχουν την ουσία τους, αλλά το μείζον είναι άλλο». «Να φύγουμε επιτέλους από τα ενοριακά ζητήματα» είπε.

«Αυτό θέλω να ακούσω από την κυβέρνησή μου εγώ, το λιγότερο, είναι να ακυρωθεί για λόγους που έχουν να κάνουν και με την Αριστερά και με την διεθνή υποχρέωση της χώρας να μην πουλά όπλα σε χώρα που πλήττει αμάχους. Αυτό θα απαντήσει σήμερα ο κύριος Καμμένος», κατέληξε.

Τέλος, ο κύριος Φίλης, απαντώντας για την συνεχή κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, ειδικά σε ζητήματα σχετικά με τον Πάνο Καμμένο, δήλωσε πως «δεν δυσφορεί» για την συγκυβέρνηση, καθώς ξέρει ότι «είναι κυβέρνηση που υπακούει σε μια αναγκαιότητα, να έχουμε πολιτική σταθερότητα, ώστε να βγούμε από την δανειακή σύμβαση. Με αφορά η πολιτική σταθερότητα ως θεμέλιο για να προχωρήσει η οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης