Πρωτοβουλίες Κύπρου με στόχο τη σταθερότητα στο Λίβανο

Πρωτοβουλίες Κύπρου με στόχο τη σταθερότητα στο Λίβανο

Επίσκεψη Αναστασιάδη στη Σαουδική Αραβία

Πρωτοβουλίες Κύπρου με στόχο τη σταθερότητα στο Λίβανο
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης
αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο να επιτευχθεί σταθερότητα στον Λίβανο, σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σάαντ Χαρίρι.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης για τη χθεσινοβραδινή συνάντηση είπε ότι «χθες το πρωί επικοινώνησαν από το Διπλωματικό Γραφείο του κ. Χαρίρι για να μας ενημερώσουν ότι επιθυμεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο διευθετήθηκε η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ. Η συνάντηση, είπε, διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση».

Κλείσιμο
«Θεωρούμε καταρχήν ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο κ. Χαρίρι επέλεξε πριν να επιστρέψει στον Λίβανο να επισκεφθεί τη Γαλλία, την Αίγυπτο και την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «κοινή επιδίωξη είναι η σταθερότητα στον Λίβανο, η σταθερότητα στην περιοχή μας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης θα αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ακριβώς για να επιτευχθεί αυτός ο κοινός στόχος: η σταθερότητα στον Λίβανο.»

Εξήγησε ότι η «Κυπριακή Δημοκρατία έχει μια ιδιαιτερότητα, από τη μια είναι κράτος μέλος της ΕΕ και από την άλλη διατηρεί άριστες σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται, κάτι το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να εργαστούμε ώστε να επιτευχθεί αυτή η σταθερότητα στον Λίβανο που επηρεάζει γενικότερα και την ιδιαιτέρως σημαντική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στον Λίβανο ή στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο Κύπριος εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος θα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με ξένους ηγέτες ειδικότερα για το θέμα του Λιβάνου».

Για τη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε ότι χθες ο κ. Αναστασιάδης έγινε «αποδέκτης πρόσκλησης να επισκεφθεί τη χώρα. Βρισκόμαστε σε επαφές μέσω της διπλωματικής οδού για να καθοριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης