Δείτε LIVE την ομιλία Μητσοτάκη στο Προσυνέδριο της ΝΔ για την ασφάλεια

Δείτε LIVE την ομιλία Μητσοτάκη στο Προσυνέδριο της ΝΔ για την ασφάλεια

Ο Πάνος Σόμπολος, ο Μανώλης Σφακιανάκης και άλλοι ειδικοί εμπειρογνώμονες ανέπτυξαν θέσεις και προτάσεις σε τρεις ενότητες που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη και την Εγκληματικότητα

Δείτε LIVE την ομιλία Μητσοτάκη στο Προσυνέδριο της ΝΔ για την ασφάλεια
«Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων», είναι ο τίτλος του έκτου -κατά σειράν από τα συνολικά επτά- Προσυνεδρίου που οργανώνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην πορεία προς το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του επόμενου μήνα.



Κλείσιμο
Στο Προσυνέδριο, το οποίο ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας και ολοκληρώνεται με την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

Πρώτον, τη Δημόσια διοίκηση, με έμφαση στον σεβασμό στα χρήματα των πολιτών και τις ανάγκες του πολίτη που, όπως σημειώνεται, αποτελούν οδηγό για τις αλλαγές στο Δημόσιο, καθώς και την ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που στοχεύει στην απόκτηση λόγου από τους πολίτες και στον περιορισμό της διαφθοράς. Ενώ θα γίνει ειδική μνεία στα ΣΔΙΤ και στη Συμπαραγωγή Δημόσιων Υπηρεσιών που στοχεύουν στην κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα.

Δεύτερον, τη Δικαιοσύνη με στόχο να τεθεί στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης. Με μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα. Και αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη.

Τρίτον, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Με στόχο ασφαλείς πόλεις και γειτονιές. Συνταγματικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις για θωράκιση της Δημοκρατίας. Και ταχύτερη και πιο αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης.

Ομιλητές σε κάθε μια από τις θεματικές ενότητες ήταν προσωπικότητες με γνώσεις και εμπειρίες επί των θεμάτων που συζητήθηκαν. 

Ειδικότερα, στην  πρώτη ενότητα για τη Δημόσια Διοίκηση μίλησαν οι:
*Γιώργος Γεραπετρίτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών.
*Κώστας Τρυποσκούφης, οικονομολόγος και στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών με αντικείμενο την παρακολούθηση των οικονομικών της τοπικής αυτοδιοίκησης και την επιχειρησιακή υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
*Νίκος Σωτηρόπουλος, δικηγόρος με ειδίκευση στο  διοικητικό δίκαιο και σπουδές στην Ελλάδα και στη Μ. Βρετανία.
*Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεματικής, πρώην πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ.

Στη δεύτερη ενότητα τοποθετήθηκαν  για τα θέματα της Δικαιοσύνης οι ακόλουθοι ομιλητές:
*Χάρης Μεϊδάνης, δικηγόρος με διδακτορικό στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο που ειδικεύεται σε θέματα δικαίου διεθνών συναλλαγών και δικαίου των επιχειρήσεων και ασχολείται ενεργά με τις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών (διαιτησία, διαμεσολάβηση).
*Αλέξανδρος Βαρβέρης, αναπληρωτής διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής της Νομικής Σχολής Αθηνών. 
*Σπύρος Αντωνέλος, δικηγόρος και διαμεσολαβητής Εξωδικαστικής Επίλυσης Διαφορών με επιτυχείς διαμεσολαβήσεις σε διαφορές στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α..

Στην τρίτη και τελευταία ενότητα, αναπτύχθηκε το ζήτημα της εγκληματικότητας και της απονομής Δικαιοσύνης, και μίλησαν οι:
*Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος με πολύχρονη εμπειρία στο  αστυνομικό ρεπορτάζ.
*Μανώλης Σφακιανάκης, αντιστράτηγος ε.α. και ηλεκτρονικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και πρώην επικεφαλής της Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
*Μάνος Καραγιάννης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Αμυντικών Σπουδών του King’s College του Λονδίνου, ο οποίος από το 2016 είναι εμπειρογνώμονας σε θέματα ριζοσπαστικοποίησης και τρομοκρατίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη. 

«Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει πώς, για να αφήσει η Ελλάδα οριστικά πίσω της την κρίση, πρέπει να γίνει μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα», αναφέρουν οι διοργανωτές του Προσυνεδρίου. «Με μια Δημόσια Διοίκηση που θα λειτουργεί πραγματικά προς όφελος του πολίτη, παρέχοντας ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και διευκολύνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία. Και που, παράλληλα, θα δείχνει έμπρακτο σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου, με αξιολόγηση και αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα, με διαφάνεια και με λογοδοσία». 

Επίσης, «με θεσμούς στιβαρούς και αποτελεσματικούς, και με μια Δικαιοσύνη που θα εγγυάται την ισότητα όλων απέναντι στο νόμο, και δεν θα λειτουργεί ως εμπόδιο στις επενδύσεις και την ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα. Και με βαρύτητα στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, που αποτελεί βασική προϋπόθεση ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας». 

«Προκειμένου να γίνουν τα παραπάνω, χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στο κράτος και τη λειτουργία του», υποστηρίζουν γαλάζια στελέχη. « Αλλαγές που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υλοποιήσει». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης