Βούτσης για τις πλημμύρες: Δεν είναι εκ Θεού αυτά που μας συμβαίνουν

Βούτσης για τις πλημμύρες: Δεν είναι εκ Θεού αυτά που μας συμβαίνουν

Ο πρωθυπουργός έφυγε από τη χώρα, ενώ θρηνούμε νεκρούς και ψάχνουμε αγνοούμενους, τονίζει η Νέα Δημοκρατία

Βούτσης για τις πλημμύρες: Δεν είναι εκ Θεού αυτά που μας συμβαίνουν
«Δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για θεομηνίες. Δεν είναι εκ Θεού αυτά τα οποία μας συμβαίνουν» ανέφερε ο κ. Νίκος Βούτσης για τις δραματικές επιπτώσεις που είχαν οι έντονες βροχοπτώσεις στην Δυτική Αττική, σπεύδοντας ωστόσο να επιρρίψει τις ευθύνες στις διοικήσεις των προηγούμενων δεκαετιών που επέτρεψαν το μπάζωμα των ρεμάτων.

Με παρέμβασή του στην εκδήλωση της Ολομέλειας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως «δεν έχει νόημα να γίνει, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, μια ειδική συζήτηση. Ήδη από προχθές στις Επιτροπές, από πλευράς των κομμάτων, υπήρξαν κάποιες πρώτες πινελιές. Η αποτίμηση θα γίνει με έναν πιο σωστό και συστηματικό τρόπο και από τις πολιτικές δυνάμεις και εκτός και εντός της Βουλής» και πρόσθεσε: «Επειδή όμως μιλάμε για αριθμούς και είπαμε για τους δεκαέξι νεκρούς και τους τέσσερις αγνοούμενους, να μην ξεχνάμε και έναν άλλον αριθμό, τα οκτακόσια χιλιόμετρα που, από ό,τι φαίνεται, είναι τα ρέματα τα οποία έχουν μπαζωθεί στη χώρα μας όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Υπάρχουν τα σχέδια και οι αποτυπώσεις. Γι’ αυτό είπα ότι δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για θεομηνίες. Δεν είναι εκ θεού αυτά τα οποία μας συμβαίνουν. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και στους πληγέντες γενικότερα της περιοχής».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης σχολίασε πως «την ημέρα που επέλεξε ο κ. Τσίπρας να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση εθνικού πένθους επέλεξε και να φύγει από την χώρα. Την στιγμή που θρηνούμε θύματα και αναζητούμε αγνοούμενους ο πρωθυπουργός επιλέγει να φύγει από την χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης