ΝΔ για την ψηφοφορία στην Κεντροαριστερά: Οι πολίτες θέλουν εκλογές για να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

ΝΔ για την ψηφοφορία στην Κεντροαριστερά: Οι πολίτες θέλουν εκλογές για να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Οι πολίτες αξιοποιούν πια κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για να διατρανώσουν την επιθυμία τους να απομακρυνθούν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το ταχύτερον δυνατόν από την εξουσία», σχολιάζουν γαλάζιοι αξιωματούχοι

ΝΔ για την ψηφοφορία στην Κεντροαριστερά: Οι πολίτες θέλουν εκλογές για να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Η βούληση των πολιτών για να στηθούν εθνικές κάλπες το νωρίτερο δυνατόν ώστε να απομακρυνθούν από την εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θεωρούν στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι ήταν η αποφασιστική δύναμη πίσω από την αυξημένη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες για την εκλογή αρχηγού στον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς
.

Στην Πειραιώς αξιολογούν την αυξημένη προσέλευση στις κάλπες ως αξιοσημείωτο γεγονός. Και γι' αυτό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις έγινε γνωστό ότι οι ψηφίσαντες ξεπέρασαν τις 210 χιλιάδες, έσπευσε να χαιρετίσει την υψηλή συμμετοχή στην ψηφοφορία. 

Κλείσιμο
«Χαίρομαι ειλικρινά που τόσοι πολίτες ψήφισαν στις εκλογές για το νέο φορέα
», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter. «
Οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.



Στο ίδιο πνεύμα, στελέχη της Πειραιώς υπογράμμιζαν ότι «οι ανοιχτές διαδικασίες στα κόμματα εδραιώνουν την Δημοκρατία». Και χαρακτήριζαν ως «πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα» τη μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία για την ίδρυση του νέου φορέα. 

Επισήμαιναν ταυτόχρονα ότι η συμμετοχή στη διαδικασία επιβεβαίωσε και τη θέληση των πολιτών να καταδικάσουν τις κυβερνητικές πρακτικές και να φέρουν πιο κοντά την πολιτική αλλαγή. «Μπορεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προσπαθεί με κάθε τρόπο να απομακρύνει τις εκλογές, αλλά οι πολίτες αξιοποιούν πια κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για να διατρανώσουν την επιθυμία τους να απομακρυνθούν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το ταχύτερον δυνατόν από την εξουσία», υπογράμμιζαν γαλάζιοι αξιωματούχοι.

Την ίδια ώρα, άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζαν «αστειότητες» τις κυβερνητικές διαρροές σύμφωνα με τις οποίες για να φθάσουν σε αυτό το ύψος οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία «πήγαν και ψήφισαν πολλοί νεοδημοκράτες».

Σημείωναν, μάλιστα, ότι ισχυρισμοί αυτού του είδους είναι «χαρακτηριστικοί της νοοτροπίας που διακατέχει τους κυβερνώντες που θεωρούν ότι οι πολίτες άγονται και φέρονται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης