Πώς σχολιάζει η Κυβέρνηση την πιθανή πρόταση δυσπιστίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πώς σχολιάζει η Κυβέρνηση την πιθανή πρόταση δυσπιστίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Αν προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, θα πρόκειται για ομολογία ήττας» αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος - Εχθές ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει ότι «όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι»

Πώς σχολιάζει η Κυβέρνηση την πιθανή πρόταση δυσπιστίας του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης "θα επιβεβαιώσει το νέο αδιέξοδο του, μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore εταιρία της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι" και θα πρόκειται για "ομολογία ήττας", σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξη ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας
Πάνου Καμμένου.

"Eάν όντως ο κ. Μητσοτάκης προχωρήσει σε πρόταση μομφής, θα πρόκειται για ομολογία ήττας. Απλά θα επιβεβαιώσει εμφατικά το νέο αδιέξοδό του μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του, για την οποία δεν έχει το ούτε το θάρρος ούτε την ευθιξία να απαντήσει. Θα πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί υπόλογος", είναι το σχόλιο του κυβερνητικού αξιωματούχου.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, σε συνέντευξή του στο Action24 και στον Γιώργο Κουβαρά, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει πως «Τσίπρας και Καμμένος είναι το ίδιο πράγμα. Οσο ο πρωθυπουργός καλύπτει τις πράξεις και τις παραλείψεις του Καμμένου γίνεται συνένοχός του». 
Κλείσιμο

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Άμυνας απάντησε: «Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά και αμέσως μετά κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές επιλογές του υπουργού Άμυνας. «Θεωρώ,  ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον  καλύπτει, όσο ο  κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου».

Αναφερόμενος ειδικά στην υπόθεση με την Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι χρήζει και δικαστικής διερεύνησης. «Εμείς κάναμε μία παράσταση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητήσαμε η Δικαιοσύνη να ερευνήσει αυτή την υπόθεση. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι ανεπαρκέστατες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συνέχεια σε αυτή την υπόθεση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης