ΝΔ για όπλα στη Σαουδική Αραβία: Ο Παπαδόπουλος εμφανιζόταν και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας!

ΝΔ για όπλα στη Σαουδική Αραβία: Ο Παπαδόπουλος εμφανιζόταν και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας!

«Τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία ή και κάποια άλλη; Τελικά ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος» ήταν το ερώτημα που έθεσαν η Μαρία Σπυράκη και οι κύριοι Κικίλιας και Παναγιωτόπουλος  

ΝΔ για όπλα στη Σαουδική Αραβία: Ο Παπαδόπουλος εμφανιζόταν και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας!
Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία
μετά τις σημερινές αποκαλύψεις της ΝΔ. 

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη με τον τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο, υποστήριξαν ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, που σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο δεν είναι «μεσάζων» αλλά ο αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας εμφανζόταν παραλλήλως και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας που ενδιαφερόταν επίσης να αποκτήσει 300.000 βλήματα των 105mm, ακριβώς όπως και η Σαουδική Αραβία!

Κλείσιμο
Τα στελέχη της ΝΔ έδωσαν στη δημοσιότητα έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος, αντιπρόσωπος υποτίθεται της Σαουδικής Αραβίας, είχε παρουσιαστεί και σαν εκπρόσωπος της Ιορδανίας, ενδιαφερόμενος να αγοράσει 300.000 βλήματα των 105mm, όσα δηλαδή περιλάμβανε και η παρτίδα για την οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον και οι Σαουδάραβες.

«Τελικά ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος; Τη Σαουδική Αραβία,την Ιορδανία ή και κάποια άλλη; Και έναντι ποιου ακριβώς κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι προφανές πια ότι στενότερες σχέσεις είχε με τον υπουργό Αμύνης παρά με τακράτη που τάχα εκπροσωπεί» τόνισε η κυρία Σπυράκη.



«Έγινε ή όχι έρευνα για το αν ο Βασίλειος Παπαδόπουλος εκπροσωπεί πράγματι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας; Το έγγραφο που παρουσίασε ως τάχα επίσημο σήμερα ο κ. Καμμένος αφορά μια εντελώς διαφορετική σύμβαση. Πρόκειται για αμερικανικές βόμβες MK82 του 1974 που ουδεμία σχέση έχουν με τα 300.000 βλήματα τύπου 105mm και τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Παπαδόπουλο» κατήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας και παρουσίασε τις ανακρίβειες που εντόπισε η ΝΔ στο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής ο Πάνος Καμμένος.








«Έχει κάνει κι άλλη συμφωνία ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο; Έχουν γνώση οι αμερικανικές αρχές για την πώληση του υλικού MK82 δεδομένου ότι χρειάζεται άδεια από τις ΗΠΑ για την μεταπώλησή του;» ήταν το άλλο ερώτημα που έθεσε ο κ. Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.


Μάλιστα, μετά την ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου ότι επί υπουργίας Πάνου Καμμένου ο Βασίλειος Παπαδόπουλος εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) για την πώληση οπλισμού στην Κένυα, τα στελέχη της ΝΔ έθεσαν το ερώτημα: «Έχει υπογράψει κι άλλες συμφωνίες ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο; Κι αν ναι, ποιες;».

«Το υπουργείο Εξωτερικών τι γνώμη έχει για το θέμα;» συνέχισε η κυρία Σπυράκη και επισήμανε: «Σήμερα ο κ. Καμμένος απαξίωσε τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία με το επιχείρημα ότι φωτογραφίζεται με καμήλες. Ποια είναι η άποψη του κ. Κοτζιά σχετικά με το θέμα; Δεν είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εξωτερικών από τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία ότι ο κ. Καμμένος δρομολογεί μια συμφωνία με άγνωστο στη Σαουδική Αραβία μεσάζοντα; Υπάρχει ή δεν υπάρχει σχετική αλληλογραφία στο υπουργείο Εξωτερικών;».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Καβάλας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ κάλεσε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου «να επιδείξει τα αναγκαία ανακλαστικά και να ερευνήσει την υπόθεση σε βάθος».

«Είναι σοβαρό θέμα. Θεωρούμε ότι χρέος της δικαιοσύνης είναι να ξεκινήσει τη διερεύνησή της» είπε ο κ. Παναγωτόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης