Με σημαία τα Paradise Papers απαντά στη γκρίνια των βουλευτών ο Τσίπρας

Με σημαία τα Paradise Papers απαντά στη γκρίνια των βουλευτών ο Τσίπρας

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να δώσει έναν απολογισμό της μάχης γενικά κατά της φοροδιαφυγή

Με σημαία τα Paradise Papers απαντά στη γκρίνια των βουλευτών ο Τσίπρας
Την ηρεμία και την αισιοδοξία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων για την τρίτη αξιολόγηση και τις συζητήσεις για την μεταμνημονιακή εποχή, θα προσπαθήσει να επαναφέρει ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου το πρωί της Τετάρτης (10:30 στη Βουλή).

Η συνεδρίαση έτσι κι αλλιώς προκλήθηκε από αιτήματα των βουλευτών και επειδή υπάρχει μεγάλη ανησυχία τόσο για τις νέες υποχωρήσεις που πιθανόν γίνουν για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και για τις επιπτώσεις της υπερφορολόγησης στην οικονομία και σε ορισμένα κοινωνικά στρώματα.

Πέρα από τα αμιγώς οικονομικά θέματα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να σηκώσει και τη σημαία κατά της φοροδιαφυγής, με αφορμή τα Paradise Papers, καθώς θεωρεί ότι σε αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αβαντάζ έναντι της αντιπολίτευσης και ειδικά της ΝΔ.
Κλείσιμο

Δεν αποκλείεται δε να επιτεθεί στη ΝΔ, καλώντας την να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το εάν εμπλέκονται πρόσωπα που συνδέονται με στελέχη της, μία πρόκληση την οποία έχει απευθύνει ήδη η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Δ. Τζανακόπουλου.

Με την ευκαιρία θα επιχειρήσει να δώσει έναν απολογισμό της μάχης γενικά κατά της φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας τη διαφορά ανάμεσα στη δική του κυβέρνηση και των προηγούμενων.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή, στη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι κατηγορίες της τελευταίας περί ανομίας, απαντήθηκαν, λένε κυβερνητικοί παράγοντες, από τον πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και μάλιστα πολύ πειστικά. Από την άλλη, στο μέτωπο της οικονομίας, οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, με αποτέλεσμα να υπάρξει και πάλι έκτακτο επίδομα στο τέλος του χρόνου. Ο πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει και πάλι ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο το 2018.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας θα αναδείξει και τη μάχη κατά της μαύρης εργασίας, ένα θέμα που ανέδειξε ο ίδιος με χθεσινές δηλώσεις του, απευθυνόμενος προφανώς στην ανησυχούσα αριστερή πτέρυγα του κόμματός του.  

Μετά τον πρωθυπουργό θα πάρουν το λόγο και οι βουλευτές, αφού αυτό είναι και το νόημα της συνεδρίασης. Στο Μαξίμου δεν ανησυχούν για την κριτική, ωστόσο επιθυμούν αυτή να γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο και να μην προκαλεί ανοιχτά τριγμούς, είτε στη γενική πορεία της κυβέρνησης, είτε στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης