Πολάκης: «Αχ, προσβάλλουμε το ιατρικό σώμα!» όταν λέμε ότι είναι διεφθαρμένο

Πολάκης: «Αχ, προσβάλλουμε το ιατρικό σώμα!» όταν λέμε ότι είναι διεφθαρμένο

Επανέλαβε τις καταγγελίες ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών «λαδώνεται» με φακελάκια

Πολάκης: «Αχ, προσβάλλουμε το ιατρικό σώμα!» όταν λέμε ότι είναι διεφθαρμένο
Διεφθαρμένο χαρακτήρισε το 80% του ιατρικού προσωπικού ο κ. Παύλος Πολάκης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επιχειρώντας να μετατοπίσει την συζήτηση από τις προωθούμενες διατάξεις νομοσχεδίου που εισάγει πρωτοφανείς εργασιακές συνθήκες για το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επανέλαβε τις καταγγελίες ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών «λαδώνεται» με φακελάκια ενώ επιχειρώντας να αντικρούσει την κριτική της αντιπολίτευσης είπε «
Λέω την αλήθεια! Γιατί όταν απαντούμε με στοιχεία, είναι ωραίο να πετάξουμε ρετσέτα για να γαργαλίσουμε λίγο, "αχ! προσβάλουμε το ιατρικό σώμα"! Λες και η Novartis τα έκανε μόνη της ή οι εταιρείες των επιθεμάτων με την πλασματική συνταγογράφηση».

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι το νέο «ξέσπασμα» του υπουργού έγινε κατά την συζήτηση νομοσχεδίου που επιχειρεί να αντιμετωπίσει ζητήματα καταδίκης της χώρας μας από το ευρωδικαστήριο για τις ώρες εργασίας των ιατρών. Ωστόσο, οι προωθούμενες διατάξεις δεν μειώνουν τις ώρες εργασίας του ιατρικού προσωπικού αλλά προβλέπουν ρήτρα αυτοεξαίρεσης (opt out,)  ώστε με ατομική συναίνεση του γιατρού να αυξάνεται ο μέσος εβδομαδιαίο χρόνος εργασίας από 48 σε 60 ώρες!

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης είπε «
Δεν παίρνω πίσω ούτε λέξη από αυτό που θα πω τώρα και που το έχω πει σε πολλές ομιλίες, δηλαδή ότι με τη διάχυση της παραοικονομίας και του εκμαυλισμού, τον οποίο έφερε η περίοδος Σημίτη και μετά, όταν έγινε νόμος κίνησης της ελληνικής κοινωνίας το μαύρο χρήμα και η παραοικονομία, όταν εκτινάχθηκαν, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και γενικά του φθηνού χρήματος με την είσοδο στο ευρώ, οι δαπάνες σε όλο τον δημόσιο τομέα, ναι, όντως, μέχρι το 2010 και μετά, παρά τις οριζόντιες περικοπές, ένα μεγάλο κομμάτι του ιατρικού δυναμικού έβαλε το δάχτυλο στο μέλι και είπα ότι σε επίπεδο ειδικευμένων γιατρών - που, βέβαια, είναι πιο πολύ στις κλινικές ειδικότητες και λιγότερο στις εργαστηριακές και δεν αφορά τους ειδικευόμενους, εννοείται, γιατί δεν έχουν και τη δυνατότητα να το κάνουν - υπάρχει η εξής κατάσταση: ένα 20% των γιατρών δεν τα παίρνει από πουθενά και με κανένα τρόπο και στηρίζουν το σύστημα, ένα άλλο 20% των γιατρών τα παίρνει από παντού και δεν σε ακουμπάει εάν δεν τα πάρει από παντού, είτε από τις εταιρείες, είτε από τους ασθενείς και υπάρχει κι ένα 60% των γιατρών, με διαβαθμίσεις και αναλόγως την ειδικότητα κ.λπ., που θα τα πάρει εάν του τα δώσουν. Που διαφωνείτε κ. Μπαργιώτα, για να καταλάβω κι εγώ; Λέω τίποτα διαστημικό; Λέω τίποτα εξωγήινο;». Όταν δε ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας αντέδρασε λέγοντας «τι λέτε; Είστε Υπουργός δεν είστε καφενείο! Με τι στοιχεία τα λέτε αυτά;»
, ο κ. Πολάκης απάντησε «Λέω την αλήθεια! Γιατί όταν απαντούμε με στοιχεία, είναι ωραίο να πετάξουμε ρετσέτα για να γαργαλίσουμε λίγο, "αχ! προσβάλουμε το ιατρικό σώμα"! Λες και η Novartis τα έκανε μόνη της ή οι εταιρείες των επιθεμάτων με την πλασματική συνταγογράφηση» ενώ προανήγγειλε ότι τα στοιχεία «Έχουν πάει εκεί που πρέπει να πάνε και περιμένουμε να κινηθεί και η δικαιοσύνη, η οποία πάει με ρυθμούς πολύ αργούς, για να μη χρησιμοποιήσω την άλλη έκφραση που λέω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης