Τετ α τετ Μητσοτάκη με τον Μπρουνό Λεμέρ στο Παρίσι

Τετ α τετ Μητσοτάκη με τον Μπρουνό Λεμέρ στο Παρίσι

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται ως ο βασικός υποψήφιος για τη διαδοχή του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ηγεσία του Eurogroup

Τετ α τετ Μητσοτάκη με τον Μπρουνό Λεμέρ στο Παρίσι
Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. 

Κλείσιμο
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται ως ο βασικός υποψήφιος για τη διαδοχή του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ηγεσία του Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ θα έχει σειρά συναντήσεων στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει σχετικά με το μέλλον της Ευρωζώνης, αλλά και για να αποτιμήσει τις δικές του πιθανότητες να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup, του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της Ευρωζώνης.

Τόσο Γάλλοι όσο και Γερμανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο Λεμέρ θα βρίσκεται στο Βερολίνο την Τετάρτη, για να συναντηθεί με τον Πέτερ Αλτμάιερ, έναν πολιτικό που θεωρείται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και ασκεί χρέη υπουργού Οικονομικών.

Ο Λεμέρ αναμένεται επίσης να δει τον Κρίστιαν Λίντνερ, τον ηγέτη των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), και τον Τζεμ Έζντεμιρ, συμπρόεδρο των Πρασίνων. Οι δυο τους διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τους συντηρητικούς της Μέρκελ για τη συγκρότηση ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης