Αναστασιάδης: Η λύση του Κυπριακού είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση

Αναστασιάδης: Η λύση του Κυπριακού είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση

Ο Κύπριος Πρόεδρος θέλησε να υπογραμμίσει, όμως ότι η διάσκεψη στο Κραν Μοντανά οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, «δυστυχώς λόγω της εμμονής της Τουρκίας στη διατήρηση των απαρχαιωμένων συνθηκών εγγύησης και των επεμβατικών δικαιωμάτων»

Αναστασιάδης: Η λύση του Κυπριακού είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση
Η λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση για την οικονομική ανάπτυξη για το νησί, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του στο συνέδριο του «Economist», που διεξάγεται σήμερα στη Λευκωσία.

Ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε όμως ότι η διάσκεψη στο Κραν Μοντανά οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, «δυστυχώς λόγω της εμμονής της Τουρκίας στη διατήρηση των απαρχαιωμένων συνθηκών εγγύησης και των επεμβατικών δικαιωμάτων».

Όσον αφορά την έξοδο του Ηνωμένο Βασιλείου από την ΕΕ και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η Κύπρος στηρίζει μια όσο το δυνατόν πιο στενή και ενδυναμωμένη πολιτική σχέση με αναπτυγμένη και πολυεπίπεδη συνεργασία σε καίριους τομείς, όπως ασφάλεια, δικαιοσύνη, εμπόριο και οικονομία.

Κλείσιμο
«Είναι πρώτιστης σημασίας όπως κατά τη πορεία των διαπραγματεύσεων και με την έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ διατηρηθεί η απαιτούμενη βεβαιότητα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας», είπε.
Υπενθυμίζοντας τη στενή σχέση της Κύπρου με το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ν. Αναστασιάδης είπε πως δική του πρόθεση είναι συνεργαστεί στενά με όλους τους εταίρους ώστε η μελλοντική σχέση να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό στόχο τα κοινά συμφέροντα μέσα από πλέγμα στενών και αγαστών σχέσεων με τη Βρετανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης