Σαντορινιός: Μέσα Νοέμβρη θα ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού στο Σαρωνικό

Σαντορινιός: Μέσα Νοέμβρη θα ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού στο Σαρωνικό

«Οι εργασίες σε θάλασσα, ακτή και βυθό ολοκληρώνονται σταδιακά και με επιτυχία - Έχει μειωθεί αισθητά η συγκέντρωση πετρελαιοειδών» είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Σαντορινιός: Μέσα Νοέμβρη θα ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού στο Σαρωνικό
Την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών καθαρισμού των παραλιών του Σαρωνικού εξέφρασε σήμερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός σε δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του σημειώνοντας ότι οι εργασίες σε θάλασσα, ακτή και βυθό θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοέμβρη.

«Η δουλειά που γίνεται είναι πολύ καλή. Φαίνεται από τις τιμές των περιοχών στις οποίες έχουν τελειώσει οι εργασίες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νεκτάριος Σαντορινιός και τόνισε: «Χαρακτηριστική είναι η περιοχή του ίδιου του ΕΛΚΕΘΕ, όπου στις 10 Οκτώβρη είχε 110 μg/L και τώρα έχει 2,5 μg/L, ενώ το κέντρο υδροδοτείται πια κανονικά από τις ίδιες τις εγκαταστάσεις του, όταν την περίοδο της μόλυνσης είχαμε αναγκαστεί να εγκαταστήσουμε βυτίο νερού για να μην διακοπούν τα πειράματα. Είμαι σίγουρος, ότι μετά από μια βδομάδα, σε περιοχές όπως ο Άγιος Κοσμάς ή κάποια σημεία στη Γλυφάδα, που στην έκθεση αποτυπώνονται με τιμές όπως 60 μg/L επειδή γίνονταν εργασίες, θα έχουμε μικρότερη συγκέντρωση πετρελαιοειδών». 

Αναφορικά με τη διαδικασία του καθαρισμού, ο υφυπουργός ναυτιλίας σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι περιοχές που αναφέρονται ως Αθηναϊκή Ριβιέρα, πλην της περιοχής του Αθλητικού Κέντρου του Αγ. Κοσμά, του Αγ. Αλεξάνδρου στο Ελληνικό και στις Καμπάνες στη Γλυφάδα. «Αυτό σημαίνει ότι και εμείς, με τη σειρά μας, θα συνεχίσουμε την απόδοση των παραλιών στους Δήμους. Για τη Σαλαμίνα, η εκτίμησή μας είναι ότι οι εργασίες σε θάλασσα, ακτή και βυθό θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοέμβρη» παρατήρησε ο κ. Σαντορινιός. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης