Μουσταφά Ακιντζί: Δεν θα πετάξουμε στα σκουπίδια τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών

Μουσταφά Ακιντζί: Δεν θα πετάξουμε στα σκουπίδια τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών

Ο Ακιντζί επέκρινε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, επειδή, όπως είπε, επέρριψε ευθύνες και στις δύο πλευρές για την αποτυχία στο Κραν Μοντανά, υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να επιρρίπτεται ευθύνη στην τουρκοκυπριακή πλευρά

Μουσταφά Ακιντζί: Δεν θα πετάξουμε στα σκουπίδια τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών
Η τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν θα κάνει το λάθος «να πετάξει στα σκουπίδια τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού
» δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης
Μουσταφά Ακιντζί.  Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν προτίθενται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για άλλα 50 χρόνια.

Κλείσιμο
Σε ομιλία του σε Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Ακιντζί, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, είπε ότι η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για την ίδρυση «μιας ομοσπονδιακής δομής δύο συνιστωσών πολιτειών κάτω από την ίδια στέγη» και συμπλήρωσε πως, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε «αντί για μια στέγη θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές στέγες δίπλα- δίπλα».

Ο Ακιντζί επέκρινε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, επειδή, όπως είπε, επέρριψε ευθύνες και στις δύο πλευρές για την αποτυχία στο Κραν Μοντανά, υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να επιρρίπτεται ευθύνη στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι ο λόγος, για τον οποίο δεν υπήρξε αποτέλεσμα, είναι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήθελε να μοιραστεί την κρατική εξουσία, ενώ μετέτρεψε σε σλόγκαν την φράση «μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις». Ανέφερε, επίσης, ότι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες μπορεί να πυροδοτήσουν νέες εντάσεις.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης