Koυμουτσάκος για ΥΠΕΞ: Δεν διασύρεις έτσι πρέσβη φίλης χώρας

Koυμουτσάκος για ΥΠΕΞ: Δεν διασύρεις έτσι πρέσβη φίλης χώρας

Συνέκρινε τη στάση της κυβέρνησης έναντι του πρέσβη της Ισπανίας με τη στάση της έναντι της Βενεζουέλας και του πρέσβη της





Koυμουτσάκος για ΥΠΕΞ: Δεν διασύρεις έτσι πρέσβη φίλης χώρας
Η κυβέρνηση καθυστέρησε, και σιώπησε, αδικαιολόγητα στο Καταλανικό ζήτημα, και κατόπιν προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την επίθεση του υπουργείου Εξωτερικών στον ισπανό πρέσβη στην Αθήνα.
  
O βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι ο ισπανός πρέσβης σε συνέντευξή του απλώς αναρωτήθηκε για το λόγο της μέχρι τότε σιωπής της ελληνικής κυβέρνησης, και παρέθεσε στοιχεία, δηλώνοντας ότι η ΝΔ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετήθηκαν στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας. 

«Η χθεσινή (Κυριακή) ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία εμπλέκει τον πρέσβη σε δήθεν συνεννοήσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση, δείχνει απώλεια ψυχραιμίας, λογικής και μέτρου. Για να καλύψει τα λάθη της έκανε νέο ατόπημα, προχώρησε σε αδικαιολόγητη υπεραντίδραση» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ, είναι ανήκουστη αντίδραση να επιτιμάται πρέσβης δημοσίως, καθώς οι πρέσβεις καλούνται και τους υποδεικνύεται το σφάλμα. Δεν διασύρεις, είπε, πρέσβη φίλης χώρας προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος συνέκρινε δε τη στάση της κυβέρνησης έναντι του πρέσβη της Ισπανίας με τη στάση της έναντι της Βενεζουέλας και του πρέσβη της. «Είναι κρίμα, έχασαν την ψυχραιμία τους» σχολίασε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης