Στην Ήπειρο ο Τσίπρας με υποσχέσεις για ανάπτυξη και απαντήσεις για τις ΗΠΑ

Στην Ήπειρο ο Τσίπρας με υποσχέσεις για ανάπτυξη και απαντήσεις για τις ΗΠΑ

Αφού ενημερώθηκε το Σαββατοκύριακο για την πορεία της αξιολόγησης για να επανέλθει στην ελληνική πραγματικότητα μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ

Στην Ήπειρο ο Τσίπρας με υποσχέσεις για ανάπτυξη και απαντήσεις για τις ΗΠΑ
Νέες διαβεβαιώσεις ότι η… ανάπτυξη έρχεται, ειδικά μετά τις θετικές δηλώσεις για την ελληνική οικονομία, που άκουσε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ και ομογενείς επιχειρηματίες
, αναμένεται να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει σε συνέδριο στα Γιάννενα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ηπείρου.

Κλείσιμο
Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να προσαρμοστεί και πάλι στην ελληνική πραγματικότητα, μετά το διάλειμμα του ταξιδιού του σε Σικάγο και Ουάσιγκτον, όπου μάλιστα εθεάθη να κάνει μέχρι και τζόκινγκ μιμούμενος Αμερικανούς προέδρους που συνηθίζουν τέτοιου είδους αθλητικές δραστηριότητες. 

Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ φρόντισε το σαββατοκύριακο να έχει μία πρώτη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για τα της τρίτης αξιολόγησης και αφού αφιέρωσε το βράδυ της Δευτέρας στον κινηματογράφο, (πήγε με τη σύζυγό του στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, «Το τελευταίο σημείωμα»), μπαίνει από σήμερα στους κανονικούς ρυθμούς της εγχώριας πολιτικής σκηνής.

Μάλιστα με την ευκαιρία της παρουσίας του στα Γιάννενα και την ομιλία που θα κάνει εκεί, πολλοί αναμένουν να δώσει απαντήσεις για τα όσα έγιναν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, καθώς έχει δεχθεί έντονη κριτική, τόσο για τη συμφωνία με την Ουάσιγκτον για την αναβάθμιση των F16, όσο και για την εικόνα ταύτισης με τον κ. Τραμπ, που εξέπεμψε κατά την παρουσία του στον Λευκό Οίκο.

Ο πρωθυπουργός δέχεται πυρά τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα αριστερά και για το λόγο αυτό έσπευσε ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας να διαβεβαιώσει ότι «δεν παραδόθηκε» στους αμερικάνους και τις απαιτήσεις τους!

Πάντως, επειδή το περιφερειακό συνέδριο αφορά στο σχέδιο της κυβέρνησής του για την ανάπτυξη (το θέμα της εκδήλωσης φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο»), εκτιμάται ότι θα περιγράψει αναλυτικά και προφανώς με αισιόδοξους τόνους τις αναπτυξιακές προοπτικές συνολικά της χώρας, μετά τα όσα θετικά λόγια εισέπραξε στις ΗΠΑ.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί το Συσκευαστήριο Ιχθύων Θεσπρωτίας «Δάγων» και στις 13:00 θα επισκεφθεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄» της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή»

Αργότερα, στις 17:30 θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον δήμαρχο Ιωαννιτών, στο ξενοδοχείο Du Lac.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης