Συνάντηση Σκουρλέτη με δήμαρχο Μυκόνου για την υποστελέχωση της πολεοδομίας

Συνάντηση Σκουρλέτη με δήμαρχο Μυκόνου για την υποστελέχωση της πολεοδομίας

Υπηρετεί μόλις ένας (!) μηχανικός, από τους οκτώ που υπηρετούσαν στο δήμο Μυκόνου το 2012 

Συνάντηση Σκουρλέτη με δήμαρχο Μυκόνου για την υποστελέχωση της πολεοδομίας
Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη
είχε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, όπου έθιξε το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης της Πολεοδομίας του νησιού. 

Είναι ενδεικτικό ότι από τους οκτώ μηχανικούς που υπηρετούσαν στο δήμο Μυκόνου το 2012, οπότε και η Πολεοδομία μεταφέρθηκε εκεί από τη Σύρο, σήμερα, λόγω συνταξιοδοτήσεων, αποχωρήσεων ή υποχρεωτικών αδειών, υπηρετεί μόλις ένας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά να έχει μπει στο «γύψο» σχεδόν κάθε οικοδομική δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι στο νησί των ανέμων εξακολουθεί το ενδιαφέρον για ανέγερση νέων κατοικιών ή ανακαινίσεις να είναι ζωηρό, σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι έχει δρομολογήσει προκήρυξη για την πρόσληψη δύο μόνιμων μηχανικών, η οποία ευελπιστεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινά η Πολεοδομία της Σύρου να συνδράμει διοικητικά την Πολεοδομία της Μυκόνου μέχρι το τέλος του έτους. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μυκόνου ενημέρωσε τον κ. Σκουρλέτη, ότι αν και από τις 31/702017 έχει ψηφιστεί ο νόμος για την υποχρεωτική διοικητική υποστήριξη από Μητροπολιτικό Δήμο και από τις 4/8/2017 ο Δήμος Μυκόνου έχει υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, εντούτοις δεν ανταποκρίνεται κανείς να μεταταχθεί στο νησί, ενώ ταυτόχρονα ο δήμαρχος δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις λόγω σχετικής απαγόρευσης από το μνημόνιο.

Τέλος, ο κ.Κουκάς κατέστησε σαφές στον κ.Σκουρλέτη, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μύκονος αφορά το θέμα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς το ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει στο Δημόσιο δεν λαμβάνει υπ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις τουριστικές περιοχές και ειδικά στην πανάκριβη Μύκονο.

Μάλιστα πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου ενέκρινε οικονομική ενίσχυση για τη στέγαση και τη σίτιση των οκτώ επικουρικών και αγροτικών ιατρών που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, συνολικού ύψους 48.500 ευρώ, διπλάσια από την περυσινή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης