Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους αγρότες με επιταγές χωρίς αντίκρυσμα

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους αγρότες με επιταγές χωρίς αντίκρυσμα

Περιοδεία στη Λάρισα πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Σμπαράταξης, ενόψει των εκλογών για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους αγρότες με επιταγές χωρίς αντίκρυσμα
«Στις εκλογές οι αγρότες θα σας περιποιηθούν κ.Τσίπρα, θα ανταποδώσουν την κοροϊδία» προειδοποίησε τον πρωθυπουργό η κυρία Γεννηματά και άσκησε κριτική για τη στάση του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

«Με τους ύμνους στον κ. Τραμπ ξεπέρασε και τον εαυτό του» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι ο κ. Τραμπ «για το καλό» καταργεί το Obamacare και αποσύρεται από τη συμφωνία για το κλίμα».

«Αλλά τι άλλο θα ακούσουμε όταν στα αυτιά του κ. Τσίπρα ήχησαν ως «μουσική οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ» αναρωτήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 


Σημεία ομιλίας:  

Κλείσιμο
Είδαμε τι έγινε στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Μεγάλα λόγια, λίγες πράξεις! Πήρε  ανέξοδα καλά λόγια και υπέγραψε γραμμάτια ύψους 2,4 δις. Με τους ύμνους στον κ. Τραμπ ξεπέρασε και τον εαυτό του. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι ο κ. Τραμπ «για το καλό» καταργεί το Obamacare και αποσύρεται από τη συμφωνία για το κλίμα. Αλλά τι άλλο θα ακούσουμε όταν στα αυτιά του κ. Τσίπρα ήχησαν ως «μουσική οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ».

Μουσική τα μέτρα που ψηφίσανε κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ για την περικοπή των συντάξεων και το αφορολόγητο. Εμείς θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τις ΗΠΑ με όρους αξιοπρέπειας για τον ελληνικό λαό, όπως έπραξε  η παράταξη μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το δέσιμο του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο μεγαλώνει με νέες δηλώσεις πίστης και με νέα επεισόδια. Έχω πει ότι σφιχταγκαλιασμένοι θα πάνε στο γκρεμό.

Βλέπουμε την αναγκαστική προσγείωση του κ. Τσίπρα με την ΕΛΣΤΑΤ να διαπιστώνει ύφεση στα δυο χρόνια, που χάσαμε εισόδημα 19,2 δις με τα νούμερα για την πορεία του προϋπολογισμού που δεν βγαίνουν. Οι φόροι δεν πληρώνονται, εξαντλήθηκαν οι Έλληνες. 

Περικόπτονται οι δαπάνες κατά 1,5 δις για την υγεία, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και άλλες. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει μακριά . Τι άλλο θα κάνει ο κ. Τσίπρας το 2018 για να πιάσει το δυσβάστακτο 3.5 τοις εκατό  του ΑΕΠ που υπέγραψε;

Πόσους φόρους ακόμη θα ψηφίσει;

Πόσα Νοσοκομεία θα αφήσει να καταρρεύσουν;

Πόσα οικογενειακά επιδόματα θα περικόψει;

Πόσες συντάξεις θα μειώσει;

Αρκετά πια!

Μόνη λύση είναι η Ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η αύξηση του ΑΕΠ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αλλιώς θα μοιράζουμε τη φτώχια, φτωχοποιημένων Ελλήνων όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση.

Πριν λίγες μέρες και εδώ στη Λάρισα ο κ. Τσίπρας παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα για τη χώρα και την ύπαιθρο. Έκανε γενικόλογες διακηρύξεις για την ανάπτυξη  που δήθεν έρχεται. Αλλά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανάπτυξη δεν έρχεται.

Το βλέπετε. Κάνουν ότι μπορούν για να διώξουν τους επενδυτές, να μπλοκάρουν επενδύσεις. Επενδυτές φεύγουν, εργοστάσια κλείνουν.

Ο κ. Τσίπρας και τους αγρότες εξαπάτησε με επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Στις εκλογές θα σας περιποιηθούν κ.Τσίπρα, θα ανταποδώσουν την κοροϊδία. Η απογοήτευση των αγροτών με την κυβερνητική πολιτική, κάτι που διαπιστώνω σε όλες τις επισκέψεις στην περιφέρεια , είναι πράγματι μεγάλη.

Όλοι οι κλάδοι διέρχονται περίοδο έντονης δοκιμασίας. Το αποτυχημένο μείγμα των μέτρων της κυβέρνησης, και η υψηλή φορολογική επιβάρυνση, η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η καθυστέρηση στην αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2015-2020, το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας λόγω και της έλλειψης χρηματοδότησης από τις Τράπεζες, η μεγάλη καθυστέρηση στις εκτιμήσεις των ζημιών και την πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο οικονομικής βιωσιμότητας στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Τώρα με τον νέο προϋπολογισμό η κυβέρνηση πετσοκόβει , ουσιαστικά καταργεί και το επίδομα θέρμανσης, δημιουργώντας πολύ μεγάλα προβλήματα σε όλες τις οικογένειες, ιδιαίτερα σε αυτές των ορεινών περιοχών.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αρμενίζει πολύ στραβά. Η παράταξη μας παρά τα όποια λάθη και παραλείψεις, έχει ισχυρούς δεσμούς με τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, που στηρίχθηκαν από εμάς ακόμη και μέσα στην κρίση.

Εμείς είμαστε δίπλα στους αγρότες, κατανοούμε τα προβλήματά τους και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους μέσα και έξω από τη Βουλή.

Για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη ο πρωτογενής τομέας αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα και βασικό πυλώνα του Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης και παραγωγικής αναδιάρθρωσης που είναι απαραίτητο προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει.

Σήμερα εδώ από τη Λάρισα την καρδιά του θεσσαλικού κάμπου απευθύνω από καρδιάς κάλεσμα συστράτευσης.



Προσκλητήριο συμμετοχής και αγώνα προς τις αγρότισσες και τους αγρότες, προς όλες τις δυνάμεις της παραγωγής και της δημιουργίας, ιδιαίτερα προς τους νέους αγρότες, τους νέους επιστήμονες, τους νέους ανέργους, που ασφυκτιούν στις πόλεις και τα χωριά.

Να πάρουν την υπόθεση της ανάπτυξης και της παραγωγικής αναδιάρθρωσης στα χέρια τους.

Να δώσουμε μαζί ελπίδα και προοπτική στη χώρα και πνοή στην ύπαιθρο

Εμείς δεν περιοριζόμαστε μόνο στην κριτική στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση.
Είμαστε υπεύθυνη δύναμη, με προγραμματικές θέσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις για λύσεις.

Καταθέτουμε  ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής για τους αγρότες και την ύπαιθρο, που είναι αποτέλεσμα ανοιχτού και δημιουργικού διαλόγου με τους αγρότες και τους φορείς της Περιφέρειας από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύομαι προσωπικά και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε πολιτικές και μέτρα για:

Την προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος, οι ενισχύσεις να είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες
Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα και μηνιαίο ανώτατο πλαφόν.
Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και την καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου
Την θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.
Την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του πρωτογενούς τομέα
Την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί
Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και του αθέμιτου ανταγωνισμού και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι
Την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κτηνοτροφία (βοσκοτόπια, αδειοδοτήσεις, βελτίωση ζωικού κεφαλαίου, προστασία και προβολή της φέτας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ)
Την πλήρη ενεργοποίηση και υλοποίηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 6 δις με έμφαση στους νέους αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης και μεταποίησης, τα εγγειοβελτιωτικά έργα για το αρδευτικό νερό.
Την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του νερού. Και πολιτικές για την αγροτική γη με παρεμβάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής.
Την βελτίωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ με μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων και διεύρυνση των ασφαλιζόμενων κινδύνων λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών.
Την εισαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας στην γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία με την εμπλοκή των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών ιδρυμάτων στο σχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής.
Τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και την υιοθέτηση και προβολή του μεσογειακού μοντέλου διατροφής, που πρέπει να αποτελεί βασικό μας εθνικό στόχο
Την προώθηση ριζικών αλλαγών στη δομή και στη λειτουργία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των εποπτευόμενων Οργανισμών και των Περιφερειακών Υπηρεσιών
Τη διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης (αγροτικά ιατρεία, κέντρα υγείας, νοσοκομεία, κοινωνικές υποδομές) σύγχρονων σχολείων, παιδικών σταθμών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών προκειμένου ο κάτοικος της υπαίθρου να μην αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ήταν αυτή που άλλαξε την εικόνα της ελληνικής υπαίθρου στην δεκαετία του ’80.Και τώρα η νέα ενιαία  Κεντροαριστερά, είναι αυτή που μπορεί και θέλει να αναβαθμίσει την ύπαιθρο,  με προσαρμογή στα δεδομένα της νέας εποχής, ώστε να γίνει χώρος για να «ζεις», χώρος για να  «επιχειρείς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης