Κουτσούμπας: Η εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς ισχυρών δυνάμεων δεν συνιστά αναβάθμιση

Κουτσούμπας: Η εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς ισχυρών δυνάμεων δεν συνιστά αναβάθμιση

Στην αεροπορική βάση Αράξου έγιναν έργα αναβάθμισης υπό την εποπτεία αμερικανών εμπειρογνωμόνων, που αποσκοπούν στο να καταστεί δυνατό να αποθηκευτούν εκ νέου πυρηνικά όπλα ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Η εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς ισχυρών δυνάμεων δεν συνιστά αναβάθμιση
Η εμπλοκή της Ελλάδας στους οξύτατους ανταγωνισμούς ισχυρών δυνάμεων στην περιοχή και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, δεν συνιστούν αναβάθμιση της χώρας, αλλά περαιτέρω εμπλοκή της σε αντιθέσεις που στο τέλος, δυστυχώς, οδηγούν σε πόλεμο, ανέφερε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη του. 
 
Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι και η βάση της Σούδας, όπως και τα ενεργειακά, περιλαμβάνονται στην ατζέντα των ΗΠΑ για τα δικά τους συμφέροντα, με δεδομένο ότι η Ελλάδα λόγω γεωστρατηγικής θέσης βρίσκεται πάνω στον «Δρόμο του Μεταξιού», ενώ υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
 
Είπε ότι η κατάσταση περιπλέκεται έτι περαιτέρω, καθώς οι ΗΠΑ βλέπουν την Τουρκία, ένα σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα, να «σφιχταγκαλιάζεται» με την Ρωσία, που και αυτή ενδιαφέρεται για τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή.
Κλείσιμο
 
Ακόμα, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αντίθεση και με την ΕΕ συνολικά, και με δυνάμεις εντός της ΕΕ, ξεχωριστά, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.
 
Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «E» είπε ότι θα ήταν προς όφελος του ελληνικού λαού η απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ, ενώ «οπωσδήποτε πρέπει να μπει τέρμα στην λειτουργία των βάσεων», υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι μόνο η βάση της Σούδας, αλλά και εκείνη του Αράξου, στην οποία παρά τις διαψεύσεις σε όσα επί χρόνια κατήγγειλε το ΚΚΕ, υπήρχαν πυρηνικά όπλα - γεγονός επιβεβαιωμένο από τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ, στην αεροπορική βάση Αράξου έγιναν έργα αναβάθμισης υπό την εποπτεία αμερικανών εμπειρογνωμόνων, που αποσκοπούν στο να καταστεί δυνατό να αποθηκευτούν εκ νέου πυρηνικά όπλα εκεί. 

Στην παρατήρηση ότι πολύς κόσμος φαίνεται να προτιμά την παραμονή στο ΝΑΤΟ, αντέτεινε ότι επικρατεί ακόμα η αντίληψη πως με κάποια ημίμετρα, ή με τις «ήπιες» προσπάθειες μιας κυβέρνησης ή ενός πρωθυπουργού «τα πράγματα θα πάνε καλά».

Υπενθύμισε ότι παρά την συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, και το Κυπριακό ζήτημα εξακολουθεί να ματώνει, ενώ υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα με τις ελληνοτουρκικές διαφορές που οδηγούν σε εμπλοκές που στο τέλος πληρώνει ο λαός και η νεολαία.
 
Απαντώντας στο «γιατί το ΚΚΕ στα χρόνια της κρίσης δεν έκανε το μεγάλο άλμα», είπε οτι το ζήτημα δεν είναι να κάνει ένα εκλογικό άλμα το ΚΚΕ, αλλά οι εργαζόμενοι να στηρίξουν μια πολιτική πρόταση του κόμματος που οδηγεί σε ριζικές αλλαγές και αυτή η πρόταση να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Στην δημοσιογραφική παρατήρηση περί «εκλογικού άλματος του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώθηκαν δυνάμεις (και) από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η συσπείρωση με το ΚΚΕ προϋποθέτει πως ένας κόσμος έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο των ριζικών αλλαγών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης