Ιερώνυμος «στηρίζει» Τσιάρτα και προκαλεί νέες αναταράξεις στην κυβέρνηση

Ιερώνυμος «στηρίζει» Τσιάρτα και προκαλεί νέες αναταράξεις στην κυβέρνηση

Διευρύνεται το μέτωπο της κατακραυγής για την αμφιλεγόμενη ρύθμιση, που μπαίνει σήμερα προς ψηφοφορία στη Βουλή, μετά τη δήλωση του αρχιεπισκόπου ότι «μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι», αναφερόμενος στα λεγόμενα του πρώην ποδοσφαιριστή

Ιερώνυμος «στηρίζει» Τσιάρτα και προκαλεί νέες αναταράξεις στην κυβέρνηση
Σαν κεραυνός έπεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η δήλωση του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, ο οποίος συμμερίστηκε τα όσα είχε πει προ ημερών ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας εναντίον της νομοθετικής ρύθμισης περί της νομικής αναγνώρισης αλλαγής φύλου
.
«Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι» είπε ο κ. Ιερώνυμος, δίνοντας άλλη διάσταση στις αντιδράσεις των ημερών και καλύπτοντας έτσι ακόμη και φωνές, που θεωρήθηκαν ακραίες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, που έχει διχάσει τον πολιτικό κόσμο, αλλά και την κοινωνία.

Κλείσιμο
«Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν
» διευκρίνισε ο Αρχιεπίσκοπος με τον κ. Τσιάρτα να ξεκαθαρίζει και αυτός ότι «
δεν ήταν στόχος του τα παιδιά». 

Το γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση βρέθηκε έτσι αποσβολωμένη ανάμεσα στη «δεξιά» Εκκλησία και στο… αριστερό πόδι του κ. Τσιάρτα: Το πρόβλημά της έχει γίνει πλέον μεγάλο και δεν αφορά κυρίως το κοινοβουλευτικό ή το πολιτικό – θα δείξει το μεσημέρι το πρώτο, στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και στην πορεία το δεύτερο, καθώς ήδη υπάρχουν σκιές στην κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Το πρόβλημα είναι έντονα κοινωνικό για την κυβέρνηση, η οποία επικρίνεται από κεντρώα και συντηρητικά στρώματα, τα οποία φαίνεται να αποκόπτονται οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι στο παρελθόν, για διάφορους λόγους και υπό συγκεκριμένες συνθήκες είχαν εκφραστεί μέσω αυτού.

Η κυβέρνηση συναντά πλέον ακραίες (θεωρούμενες) αντιδράσεις, όχι μόνο από τα άκρα του πολιτικού συστήματος, αλλά και από διάσπαρτες κοινωνικές δυνάμεις, που βάλλουν δίκην… «ελεύθερου σκοπευτή» εναντίον επιλογών της, κάτι που καθιστά την κριτική αυτή ιδιαίτερα φθοροποιό και της προκαλεί τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό κόστος.

Η δε προθυμία του κ. Ιερώνυμου να «αγκαλιάσει» τέτοιου είδους κριτικές και επιθετικές φωνές φανερώνει ότι το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία βαθαίνει μέρα με την ημέρα και ίσως γι’ αυτό φαίνεται να υπάρχει ένας προβληματισμός στο Μαξίμου για την περίφημη διάταξη, που επιτρέπει την αλλαγή φύλλου από την ηλικία των 15 ετών. Και κατά πώς διαπιστώνεται και από τις τελευταίες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου, δύσκολα μπορεί να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα και να μην αφήσει βαθιές πληγές στις σχέσεις των δύο πλευρών, που μέχρι τώρα κατάφερναν να έχουν μία σχετικά καλή συνεργασία και επικοινωνία, παρά τις διάφορες κρίσεις, που εκδηλώνονταν.

«Κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του. Η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι, γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα» σημείωσε με νόημα ο κ. Ιερώνυμος, επαναλαμβάνοντας ότι «η Εκκλησία έχει τη θέση της και δεν μπορούμε τη διδασκαλία του Χριστού να την κάνουμε όπως θέλει ο καθένας. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο. Και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης