Αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία: «Δύναμη πυρός» με προσανατολισμό προς το Κέντρο

Αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία: «Δύναμη πυρός» με προσανατολισμό προς το Κέντρο

Πώς επελέγησαν Σπυράκη, Ζούλας, Ρωμανός, Σταυρίδης και Κοντογιάννης και έγιναν εννέα συνολικά οι αξιωματούχοι της επικοινωνίας - Τι ρόλο έπαιξε ο… Καρτερός - Γιατί αναβαθμίστηκε ο Κικίλιας - Πόσο «αληθινή» είναι η ενόχληση του Άδωνη

Αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία: «Δύναμη πυρός» με προσανατολισμό προς το Κέντρο
Σε ενίσχυση του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου με νέα και φωτογενή πρόσωπα τα οποία διαθέτουν μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία και έχουν δυνατότητες για μαχητική αντιπαράθεση, χωρίς, όμως καταφυγή σε ακρότητες, προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση για τις αλλαγές είχε ληφθεί εδώ και καιρό από τον κ. Μητσοτάκη, αλλά η υλοποίησή τους αποφασίστηκε στην παρούσα φάση καθώς εκτιμήθηκε ότι η «αλλαγή φρουράς» που συντελέστηκε πρόσφατα στο αντίστοιχο κυβερνητικό επιτελείο, με την ανάληψη καθηκόντων στον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μαξίμου από «τον σκληροπυρηνικό αρθρογράφο της Αυγής Θανάση Καρτερό», σηματοδότησε το «έναυσμα ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές».      

Κλείσιμο
Στις επιλογές τόσο της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, ως νέας εκπροσώπου Τύπου, όσο και του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Ζούλα, ως διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυρίαρχο ρόλο, ωστόσο, διαδραμάτισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το μετριοπαθές προφίλ που έχουν και οι δύο και το οποίο μπορεί να εκφράσει τα ανοίγματα προς το Κέντρο που θέλει να κάνει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. 

Με αντίστοιχα κριτήρια επελέγησαν και οι δύο νέοι αναπληρωτές της κυρίας Σπυράκη, Νίκος Ρωμανός και Σπύρος Σταυρίδης. Ο πρώτος εξ αυτών που έχει σπουδές Ψυχολογίας και ανήκει στον Πολιτικό Σχεδιασμό της Πειραιώς από τον περασμένο Ιανουάριο, διακρίθηκε σε τηλεοπτικές μάχες που έδωσε με στελέχη της κυβερνητικής παράταξης. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι παρέμειναν στις θέσεις τους και οι δύο προηγούμενοι αναπληρωτές εκπρόσωποι Σοφία Ζαχαράκη και Κωνσταντίνος Κυρανάκης, πολλές συζητήσεις στα γαλάζια παρασκήνια προκάλεσε το πολυπρόσωπο σχήμα. 

Κι αυτό καθώς, αν προσθέσει κανείς και τους δύο αναπληρωτές του διευθυντή γραφείου Τύπου, την παραμένουσα στη θέση της Κύρα Κάπη και τον πρώην βουλευτή Γιώργο Κοντογιάννη, στον οποίο ανατέθηκε η αρμοδιότητα για θέματα Περιφερειακού Τύπου, ο συνολικός αριθμός των αξιωματούχων στον τομέα της επικοινωνίας φθάνει στους οκτώ. Και γίνονται εννέα, αν υπολογιστεί και ο συντονιστής Στρατηγικής και Επικοινωνίας Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Στην Πειραιώς κάνουν λόγο για «δύναμη πυρός» που, όπως λένε, «θα είναι χρήσιμη στις μάχες που θα χρειαστεί θα δοθούν στην αρξάμενη προεκλογική περίοδο».


Η αναβάθμιση Κικίλια και ο Αδωνις
Την ίδια ώρα υψηλόβαθμες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του τέως εκπροσώπου Βασίλη Κικίλια και θεωρούν αναβάθμιση την τοποθέτησή του στη θέση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας που κατείχε ως τώρα ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γωργιάδης. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι «ο Κικίλιας έχει πέραση στους ενστόλους» και ότι «μπορεί να παίξει σκληρό man to man με τον νυν υπουργό Πάνο Καμμένο». Επίσης ένδειξη εμπιστοσύνης θεωρείται και η απονομή ρόλου συμβούλου επικοινωνίας του προέδρου στον μέχρι τώρα διευθυντής του Γραφείου Τύπου Μακάριο Λαζαρίδη, ο οποίος αντικαταστάθηκε επειδή προτίθεται να πολιτευθεί στην Καβάλα.

Η αντικατάσταση, ωστόσο, του κ. Γεωργιάδη από τη θέση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας έδωσε λαβές για σχόλια περί ενόχλησης του αντιπροέδρου της ΝΔ. Σχόλια που ενισχύθηκαν και από την απουσία του τελευταίου από το προσυνέδριο που έκανε το κόμμα του την Κυριακή στη Νίκαια, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να είναι σε ανταγωνισμό με τον έτερο αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος στην Οργανωτική Επιτροπή του προγραμματικού Συνεδρίου που θα γίνει τον Δεκέμβριο, από την οποία (Επιτροπή) απουσίαζε το όνομα του κ. Γεωργιάδη.

Ο τελευταίος, πάντως, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφικά στιγμιότυπα τόσο με τον κ. Χατζηδάκη όσο και με τον κ. Κικίλια για να υποστηρίξει ότι δεν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του με κανένα εκ των δύο. «Με τον φίλο μου πάνω απ' όλα, Κωστή Χατζηδάκη, σχολιάζουμε γελώντας τα σημερινά πρωτοσέλιδα περί ανταρσίας μου...», ήταν η λεζάντα με την οποία συνόδευσε την πρώτη ανάρτησή του στο Twitter. Και αργότερα, ακολούθησε η δεύτερη στην οποία έγραφε: «Μόνον χαρά μου δίνει η αντικατάστασή μου στον Τομέα Αμύνης από τον @Vkikilias στον οποίο εύχομαι Καλή Επιτυχία!». 







Τα πέντε νέα πρόσωπα
Δείτε τα βιογραφικά στοιχεία των πέντε νέων προσώπων που προστέθηκαν στο γαλάζιο επικοινωνιακό επιτελείο:

Εκπρόσωπος Τύπου η Μαρία Σπυράκη:


Το βιογραφικό της κυρίας Μαρίας Σπυράκη εδώ
Το βιογραφικό του κ. Νίκου Ρωμανού εδώ
Το βιογραφικό του κ. Σπύρου Σταυρίδη εδώ

Το βιογραφικό του κ. Κωνσταντίνου Ζούλα εδώ
Το βιογραφικό του κ. Γιώργου Κοντογιάννη εδώ
 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης