Φίλης: Η ιεραρχία λειτουργεί ως δομή εξουσίας και επιθυμεί λαοσυνάξεις

Φίλης: Η ιεραρχία λειτουργεί ως δομή εξουσίας και επιθυμεί λαοσυνάξεις

Mίλησε για «ηθικολογία και περιθωριακό λόγο εκ μέρους της ιεραρχίας» η οποία, όπως είπε, είναι «δομή εξουσίας και όχι η εκκλησία στο σύνολο της»

Φίλης: Η ιεραρχία λειτουργεί ως δομή εξουσίας και επιθυμεί λαοσυνάξεις
Να παραμείνει η διάταξη για το δικαίωμα νομικής αναγνώρισης φύλου στα 15 έτη ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν όλες οι παρατηρήσεις του επιστημονικού κόσμου.

Ο κύριος Φίλης μίλησε για ηθικολογία και περιθωριακό λόγο εκ μέρους της ιεραρχίας η οποία, όπως είπε, είναι δομή εξουσίας και όχι η εκκλησία στο σύνολο της. 

Σύμφωνα με τον κύριο Φίλη «η στάση της ιεραρχίας εναντιώνεται στο δικαίωμα των ανθρώπων να υπάρχουν που είναι ο θεμέλιος λίθος της Εκκλησίας του Χριστού. H ιεραρχία με τον περιθωριακό της λόγο σπρώχνει μικρές ή μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες στα νύχια μιας διάκρισης και ενός ρατσιστικού λόγου». 

Κλείσιμο
«Η ιεραρχία λειτουργώντας ως μια δομή εξουσίας ξεχνά πολλά από τα μηνύματα του χριστιανισμού και επιθυμεί λαοσυνάξεις αλλά ο κόσμος έχει σήμερα άλλα προβλήματα και δεν παρασύρεται από τέτοιες απόψεις» πρόσθεσε ο κ Φίλης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης