PROTOTHEMA

Πολιτική

Συνέντευξη

Γεννηματά: Αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό -Στο προσκήνιο οι προοδευτικοί πολίτες

Γεννηματά: Αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό -Στο προσκήνιο οι προοδευτικοί πολίτες

Στόχος η δημιουργία ενός ισχυρού, αυτόνομου προοδευτικού φορέα που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο αληθινό τους μέγεθος και στις πραγματικές θέσεις τους, στα δύο συντηρητικά άκρα της πολιτικής σκηνής

«Με την πρωτοβουλία μου και τις συλλογικές αποφάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπηρετείται με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης το πολιτικό και κοινωνικό αίτημα  για την ενότητα και την ενιαία πολιτική έκφραση του κατακερματισμένου ευρύτερου χώρου της Προοδευτικής Παράταξης» δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.


«Αίτημα που απαντά στην αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός ισχυρού, αυτόνομου προοδευτικού φορέα που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο αληθινό τους μέγεθος και στις πραγματικές θέσεις τους, στα δύο συντηρητικά άκρα της πολιτικής σκηνής» υπογράμμισε στην εφημερίδα Real News.

«Αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό, φέρνοντας στο προσκήνιο τους προοδευτικούς πολίτες, τους νέους, τα μεσαία στρώματα της παραγωγής και της εργασίας, τους απόμαχους της δουλειάς, όλους όσους  προσβλέπουν σε εμάς» πρόσθεσε.

«Ανοίξαμε το δρόμο για μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία που εξασφαλίζει τη μέγιστη συμμετοχή προοδευτικών πολιτών με βάση  όλες τις  σύγχρονες  και δοκιμασμένες αρχές που ακολουθούνται στις αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες Στο πλαίσιο αυτό οι αποφάσεις της Επιτροπής Διαδικασιών,  για ηλεκτρονική διασύνδεση που εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας και την αξιοπιστία του αποτελέσματος,  τον μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων στην Ελλάδα αλλά και σε δεκάδες πόλεις του εξωτερικού, δημιουργούν τις  προϋποθέσεις για τη μέγιστη συμμετοχή των πολιτών» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

«Υποστηρίξαμε τη διερεύνηση της δυνατότητας εξ’ αποστάσεως ψηφοφορίας με εγγυήσεις για τη μυστικότητα και τη μοναδικότητα της ψήφου. Δυστυχώς, καμία από τις μεγάλες και αξιόπιστες εταιρείες στις οποίες απευθύνθηκε η Επιτροπή δεν ανέλαβαν την ευθύνη  παροχής σχετικών εγγυήσεων συνοδευόμενες από αντίστοιχες ρήτρες. Στο θέμα αυτό δεν υπάρχει απουσία συμφωνίας αλλά απουσία εγγυήσεων που θα απέτρεπαν τον κίνδυνο από  ενδεχόμενο φιάσκο ή αλλοίωση του αποτελέσματος. Κατά συνέπεια θα ήταν πολιτικά ανεύθυνη η ανάληψη ενός τέτοιου ρίσκου» ανέφερε

«Τώρα κοιτάμε μπροστά. Φέρνουμε την Πολιτική στο επίκεντρο  και καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες με τη συμμετοχή τους να πάρουν τη μεγάλη υπόθεση ενότητας του προοδευτικού χώρου στα χέρια τους. Η δημιουργία της νέας προοδευτικής παράταξης δεν είναι μια υπόθεση των υποψηφίων να ηγηθούν, ούτε των στελεχών.  Θα είναι το αποτέλεσμα της κινητοποίησης ενεργών πολιτών που αρχίζει με την ψηφοφορία εκλογής επικεφαλής αλλά δεν τελειώνει με αυτήν» υπογράμμισε.

«Η ηγεσία και η ταυτότητα της νέας Προοδευτικής Παράταξης  πρέπει να είναι μια υπόθεση όσων πολιτών τοποθετούνται συνειδητά σε αυτήν και η συμμετοχή τους σηματοδοτεί την απόφαση τους να γίνουν συνιδρυτές και συμμέτοχοι για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Όλοι μαζί μπορούμε! Με τις αξίες της Αλλαγής, ανοίγουμε νέους δρόμους» κατέληξε.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

patra 08/10/201717:46

TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ '' ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ''ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ'' ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ '' ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ? ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΟΛΟΥΣ !

Απάντηση
kalis08/10/201717:19

Από τα παλιά υπήρχαν δυο οντότητες που είχαν το όνομα προοδευτική/ος Η Προοδευτική που βούλιαξε Και το προοδευτικό κόμμα του Σπύρου του Μαρκεζίνη με όρια 1-2% Όταν η κόρη μου τελειώνει τις προοδευτικές φιγούρες της... έρχεται στον οπισθοδρομικό μπαμπά και ζητάει χαρτζιλίκι.... Δίδαγμα: οι προοδευτικοί ζουν στο αύριο... ενώ εμάς μας λείπει το παρόν

Απάντηση
Προοδευτικος πολίτης08/10/201715:30

Με συμφέρει. Αμα ειναι να ερθω στο προσκήνιο, θα τους ψηφίσω.

Απάντηση
mpouzoukistan08/10/201714:46

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ'' ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΣ '' ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ '' ? ΤΑΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ !!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία