Βούτσης: Eίμαι έξαλλος με την νέα προσφυγή των καναλαρχών

Είπε πως το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου αποτελεί «σοβαρό ζήτημα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας»

Την οργή του για την νέα προσφυγή των Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών στο ΣτΕ για τον διαγωνισμό συχνοτήτων εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενώ έσπευσε να υπογραμμίσει πως «δεν μπορεί να υπάρξει ηγεσία κόμματος που να έχει διαφορετική γνώμη».

Παράλληλα, είπε πως το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου αποτελεί «σοβαρό ζήτημα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας», εκτίμησε ότι το άρθρο για τα 15χρονα «θα ενισχυθεί» ενώ απέφυγε να σχολιάσει την στάση της Ιεράς Κοινότητας που ζητά την απόσυρση του σχεδίου νόμου.

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις, την Δευτέρα από 12 το μεσημέρι εως τα μεσάνυχτα και την Τρίτη από τις 9 το πρωί εως 13:00 το μεσημέρι. «Ενδεχομένως να υπάρχουν και παρεμβάσεις αρχηγών κομμάτων. Θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση καθώς στην επιφάνεια έχουν έρθει ισχυρές αντιδράσεις και ενστάσεις» είπε χαρακτηριστικά ενώ επισήμανε ότι ο ίδιος υποστηρίζει απόλυτα το σύνολο των προωθούμενων ρυθμίσεων.

Αναφορικά με την νέα προσφυγή των καναλαρχών είπε «δηλώνω την κατάπληξή μου και την αρνητική μου ψυχολογία στην ενέργεια να υποβληθούν ενστάσεις προκαταβολικά κιόλας για την αδειοδότηση εκ μέρους του ΕΣΡ των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας» για να προσθέσει «Έχουμε ζήσει με αυτή την ιστορία για δεκαετίες. Εχουν υπάρξει αποφάσεις του ΣτΕ εδώ και χρόνια που καθιστούν εντελώς παράνομο το καθεστώς ακόμα και των διαδοχικών παρατάσεων. Η  παρούσα κυβέρνηση δεν έχει δώσει τέτοιο καθεστώς. Εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει καν το τυπικό και άτυπο καθεστώς της παράτασης και παρόλα αυτά παίζουνε εν ού παικτοίς – είμαι έξαλλος ειλικρινά – είναι πράγματα που απάδουν της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του τόπου».

«Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε - και δεν ξέρω ποιοι παίζουν πια με αυτήν την υπόθεση –. Δεν πρέπει κανένα κόμμα να πατρονάρει αυτή την κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν η Βουλή να αναχθεί αυτή την κατάσταση την στιγμή που όλοι έχουν συμφωνήσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ και στον υφιστάμενο νόμο» τόνισε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε «Υπάρχει δικαίωμα βέβαια για κάθε πολίτη και καναλάρχη να προσφύγει αλλά εγώ θίγω το modus Vivendi της δημοκρατικής και θεσμικής εξέλιξης και του δήθεν εκσυγχρονισμού που ορισμένοι περιμένοντας να είναι παρένθεση αυτή κυβέρνηση – έχει καταντήσει γελοίο αυτό - θέλουν να παρατείνουν το τσάμπα. Αυτό το θέμα έχει κλείσει με σύμφωνη γνώμη σχεδόν του συνόλου των κομμάτων. Το να σιωπούμε θα ήταν έλλειψη οποιασδήποτε ευθύνης από πλευρά μας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr