Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας

Ενημερώθηκε για τη βαριά ιστορία που φέρει η ταξιαρχία και ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου 

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας
Η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τώρα που ανοίγει η συζήτηση για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού «Πόντος», στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τη βαριά ιστορία που φέρει η ταξιαρχία και ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου από τον διοικητή της ταξίαρχο Πάρι Καπραβελο, ευχαριστώντας στη δήλωσή του τις γυναίκες και τους άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων για το έργο που επιτελούν σε μια δύσκολη συγκυρία και σε δύσκολες συνθήκες.

Κλείσιμο


«Διαπίστωσα από κοντά το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκεπτόμενος μια μονάδα που θα ενταχθεί στην ευρωπαϊκή στρατιωτική δομή» δήλωσε μετά την ενημέρωσή του στο μετακινούμενο κέντρο επιχειρήσεων της επίλεκτης μονάδας, που μπορεί να αναπτυχθεί αερομεταφερόμενο, οπουδήποτε στην επικράτεια και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες ανεξαρτήτως ετοιμότητας. Η ταξιαρχία από το Νοέμβριο μετασχηματίζεται και αποτελεί σχηματισμό μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αναπτύσσεται σε ειρηνευτικές αποστολές της Ε.Ε.

Στη συνέχεια, ο προεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε την Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας (ΚΕΒΕ), ενώ αυτή την ώρα επισκέπτεται τη βιομηχανία επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου ELVIAL.

«Επισκέπτομαι επιχειρήσεις που ανταγωνίζονται επιχειρήσεις του εξωτερικού και δίνουν δουλειές στις τοπικές κοινωνίες. Χωρίς ένα μεγάλο άλμα ιδιωτικών επενδύσεων η χώρα δεν θα πάει μπροστά και για αυτό στις περιοδείες μου θέλω να βλέπω υγιείς επιχειρήσεις, δηλαδή επιχειρήσεις που επενδύουν στην καινοτομία, είναι εξωστρεφείς και προσλαμβάνουν εργαζόμενους» είπε στη συζήτηση που είχε νε τους υπεύθυνους της Κεραμουργίας που έχει μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.

Αμέσως μετά, θα ξεναγεί στα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς και στη συνέχεια θα μεταβεί στο κέντρο της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με κατοίκους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης