Κεντροαριστερά: Εξ αποστάσεως διάλογος για την εξ αποστάσεως ψήφο

Κεντροαριστερά: Εξ αποστάσεως διάλογος για την εξ αποστάσεως ψήφο

Σήμερα η επιτροπή Αλιβιζάτου θα κλείσει τις ημερομηνίες των εκλογών

Κεντροαριστερά: Εξ αποστάσεως διάλογος για την εξ αποστάσεως ψήφο
Λήγει σε λίγες ώρες η διορία που είχε δοθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ώστε να αποσαφηνιστεί το αν οι ανάδοχοι της εκλογικής διαδικασίας (Wind και OTS) θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο (από το ορόσημο της 5ης Νοεμβρίου) ώστε όλα να είναι έτοιμα για να ανοίξουν οι κάλπες. Η απόφαση θα ληφθεί με βάση τις απαντήσεις του και κατόπιν συνεννόησης του Νίκου Αλιβιζάτου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το
Ποτάμι προτείνει οι εκλογές να γίνουν στις 10 και 17 Δεκεμβρίου, ο ίδιος ο πρόεδρος της επιτροπής έχει προτείνει τις Κυριακές 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη επιθυμεί η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου. Το πρόβλημα είναι ότι οι δύο επόμενες Κυριακές από εκείνες που έχουν επιλεχθεί (5 και 12 Νοεμβρίου) πέφτουν πάνω στους εορτασμούς για το Πολυτεχνείο και τις εκλογές των δικηγορικών συλλόγων. 

Κλείσιμο
Παράλληλα, συνεχίζεται και ο «διάλογος» των υποψηφίων για τη ψήφο εξ αποστάσεως. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ
να θεωρεί πως το θέμα έχει κλείσει, αλλά
ο Σταύρος Θεοδωράκης το επανέφερε μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ και ο Γιώργος Καμίνης επέλεξε να το κρατήσει στην επικαιρότητα, απαντώντας το απόγευμα της Πέμπτης στην επιστολή του προέδρου του Ποταμιού. 

Υπέρ της ψήφου εξ αποστάσεως έχουν τεθεί και ο Γιάννης Μανιάτης με τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον πρώτο να επιμένει και στο θέμα των 13 περιφερειακών συζητήσεων. Για την ώρα, όμως, έχουν αποφασιστεί μόνο δύο δημόσιες συζητήσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με συντονιστή τον Παύλο Τσίμα (ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά στον Νίκο Αλιβιζάτο). Σύμφωνα με τις αποφάσεις της επιτροπής Αλιβιζάτου θα γίνει προσπάθεια να γίνει μία ακόμη εκδήλωση με όλους τους υποψηφίους. 

Εν τω μεταξύ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έθεσε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, θέμα ενοποίησης των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά την εκλογή προέδρου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Ζήτησε ακόμη από τους υποψήφιους που δεν έχουν βουλευτική ιδιότητα να δηλώσουν ποιος θα τους εκπροσωπεί στη Βουλή στην περίπτωση που εκλεγούν. 

Σήμερα, η Φώφη Γεννηματά θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία διοργανώνοντας συζήτηση με πολίτες στο Πάρκο Ελευθερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαριλάου Τρικούπη είναι έτοιμη να ανοίξει θέμα για την επιλογή του δημάρχου Αθηναίων να δηλώσει ότι θα παραμείνει στη θέση του ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές στην κεντροαριστερά. «Πρόεδρος μερικής απασχόλησης δεν υπάρχει» λένε χαρακτηριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης