Τζανακόπουλος: Μόνο αυξημένη επιτήρηση και όχι περιορισμοί στο Ελληνικό από την απόφαση του ΚΑΣ

Τζανακόπουλος: Μόνο αυξημένη επιτήρηση και όχι περιορισμοί στο Ελληνικό από την απόφαση του ΚΑΣ

Ζήτησε ευρεία στήριξη στο νομοσχέδιο για την αναγνώριση φύλου από τα 15 - Δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, το κεντρικό ζήτημα είναι να στηρίξουν επί της αρχής και  όχι αν διαφοροποιηθούν επί ορισμένων άρθρων

Τζανακόπουλος: Μόνο αυξημένη επιτήρηση και όχι περιορισμοί στο Ελληνικό από την απόφαση του ΚΑΣ
Τη θέση ότι η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό σημαίνει μόνο αυξημένη επιτήρηση και όχι περιορισμούς στη δόμηση εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια απόφασή που είναι πλήρως συμβατή με τις υποχρεώσεις του δημοσίου μιλώντας για μια άμεση υλοποίηση της επένδυσης καθώς εκμηδενίζονται και μελλοντικοί νομικοί κίνδυνοι. 

«Είμαστε αποφασιασμένοι να στηρίξουμε κάθε επενδυτική προσαθεα που θα στηρίζει την οικονομία αλλά είμαστε και σταθεροί στη διατήρηση των νόμων και του ευρωπαικού δικαίου» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κλείσιμο
Σε σχετική ερώτηση, δε, απάντησε ότι «περιμένουμε από την πλευρά του επενδυτή την εκπλήρωση των συμβατικών του υποχρεώσεων» προσθέτοντας ότι «δεν έχω αμφιβολία ότι θα υπάρξει υπαναχώρηση του επενδυτή από το Ελληνικό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε στην εισαγωγή του και ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από τα 15 λέγοντας ότι «ευελπιστούμε ότι η Βουλή θα εγκρίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία τη διάταξη αυτή μακριά από μικροκομματικές τακτικές». 

Μετά από νέες ερωτήσεις για το θέμα και τις διαφοροποιήσεις βουλευτών της συμπολίτευσης, όπως ο Κώστας Κατσίκης, είπε ότι αφενός δεν υπάρχει κανένα θέμα δεδηλωμένης προσπαθώντας να περάσει την άποψη «σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ψήφου σε επιμέρους άρθρα δεν είναι το κεντρικό. Το κεντρικό είναι αν επί της αρχής στηρίζουν ή δεν στηρίζουν τη συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία».

Με αφορμή αυτό κάλεσε ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα αιτήματα του πολιτικού φιλελευθερισμού να στηρίξουν αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα έχει η ΝΔ αυτή τη στιγμή που δεν έχει ανακοινώσει τι θα κάνει επί της αρχής.

Επανέλαβε, δε, όλα τα θετικά σενάρια για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή υποσχόμενος νέα εφάπαξ ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και νέες κοινωνικές δράσεις αν και σε επόμενη ερώτηση αρνήθηκε να εξειδικεύσει το ακριβές ποσό που είναι διαθέσιμο για την εφάπαξ ενίσχυση αυτή.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης