Παπανάτσιου: Μεγάλο βήμα η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Παπανάτσιου: Μεγάλο βήμα η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Η υφυπουργός Οικονομικών με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής είπε πως «η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε την επένδυση να έρθει...» - Λοβέρδος: «η κυβέρνηση παίρνει χρυσό μετάλλιο κωλοτούμπας στο Ελληνικό»

Παπανάτσιου: Μεγάλο βήμα η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό
Ως ένα «μεγάλο βήμα» για την άμεση υλοποίηση της επένδυσης του Ελληνικού χαρακτήρισε την απόφαση του ΚΑΣ για κήρυξη 280 στρεμμάτων
ως αρχαιολογικό χώρο η κυρία
Κατερίνα Παπανάτσιου

Κλείσιμο
Η υφυπουργός Οικονομικών με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής
είπε πως «η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε την επένδυση να έρθει. Εκτιμούμε ότι χθες, με την κήρυξη αρχαιολογικού χώρου 300 στρεμμάτων από το ΚΑΣ, έγινε ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης. Εμείς περιμένουμε να ξεκινήσει και οι υπηρεσίες μας είναι έτοιμες».

Εκτός αυτών, η κυρία Παπανάτσιου παραδέχθηκε ότι «κάποιες ομάδες πολιτών φορολογούνται περισσότερο από όσο πρέπει» σπεύδοντας ωστόσο να υποστηρίξει πως και στο παρελθόν τα φορολογικά βάρη κατανέμονταν άδικα.

«Εμείς υπερκαλύπτουμε τους στόχους και διαχειριζόμαστε το πλεόνασμα όσο καλύτερα μπορούμε  και επιστρέφουμε τα χρήματα στο λαό. Δεν τα κρατάμε στα συρτάρια» είπε η υφυπουργός.

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε πως «η κυβέρνηση παίρνει χρυσό μετάλλιο κωλοτούμπας στο Ελληνικό. Θυμάμαι τον κ. Πιτσιόρλα, ως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, να λέει ότι υπεγράφη η σύμβαση και μετά από δύο χρόνια τα πράγματα να παραμένουν ίδια». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισήμανε ότι η απόφαση του ΚΑΣ «θολώνει και πάλι το τοπίο» και υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποφύγει να μπει μπουλντόζα στην επένδυση τουλάχιστον στη δική του θητεία».

Από τους ΑΝΕΛ ο κ. Δημήτρης Καμμένος χαρακτήρισε «πολύ καλό βήμα» την απόφαση του ΚΑΣ και κάλεσε την αντιπολίτευση να μετριάσει την κριτική της ώσπου να βγει δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες της σχετικής απόφασης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπαντάς είπε πως «αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη - παρά τον ανηλεή πόλεμο από συμφέροντα ΜΜΕ που είναι ταγμένα στο να θέλουν να επαναλάβουν ακόμα και σήμερα παλιές καταστάσεις κάτω από το τραπέζι – να δώσει τη μάχη της νομιμότητας και της τήρησης όλων των διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα. Ναι, τηρούμε τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα» και πρόσθεσε «η απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει το δρόμο για την επένδυση και μας θωρακίζει απέναντι σε προσφυγές στο ΣτΕ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης