Κύπρος: Ερωτηματικά για τις δηλώσεις Καμμένου περί μυστικών αρχείων για τους αγνοούμενους

Κύπρος: Ερωτηματικά για τις δηλώσεις Καμμένου περί μυστικών αρχείων για τους αγνοούμενους

Διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία ανέφεραν πως η παραδοχή ύπαρξης στοιχείων για αγνοούμενους στην Αθήνα τα οποία για 43 χρόνια δεν δίνονταν αποτελεί «αυτογκόλ»

Κύπρος: Ερωτηματικά για τις δηλώσεις Καμμένου περί μυστικών αρχείων για τους αγνοούμενους
Ερωτηματικά έχουν προκαλέσει στη Λευκωσία δηλώσεις του υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου,
σε σχέση με στρατιωτικά αρχεία τα οποία για 43 χρόνια φυλάγονται στην Αθήνα και αφορούν μεταξύ άλλων και αγνοούμενους του 1974. 

Ο κ. Καμμένος δήλωσε τη περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον Κύπριο ομόλογο του  Χριστόφορο Φωκαΐδη, ότι έχει δώσει διαταγή αυτά τα αρχεία να δοθούν στη
Κύπρο
Κλείσιμο
ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα να υπάρχουν στοιχεία για αγνοούμενους.  

Διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία ανέφεραν πως η παραδοχή ύπαρξης στοιχείων για αγνοούμενους στην Αθήνα τα οποία για 43 χρόνια δεν δίνονταν αποτελεί «αυτογκόλ» την στιγμή που η Λευκωσία σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς καταγγέλλει τη Τουρκία για άρνηση να ανοίξει τα στρατιωτικά της αρχεία και να δώσει πληροφορίες για αγνοούμενους.

Πληροφορίες σημειώνουν ότι τα αρχεία που μεταφέρθηκαν από τη Κύπρο στην Αθήνα κατά και μετά την εισβολή του 1974 ενδεχομένως να περιέχουν στοιχεία που αφήνουν εκτεθειμένους αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού και για αυτό το λόγο, όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε αντίδραση από την υπηρεσιακή ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να αρθεί το απόρρητο. Εδώ και πολλά χρόνια έγιναν κρούσεις από τη Λευκωσία χωρίς αποτέλεσμα.  

Ωστόσο και σήμερα η συμφωνία που υπάρχει είναι να ελεγχθούν μόνο για σκοπούς πληροφοριών που αφορούν αγνοούμενους και για τίποτα άλλο πέραν αυτού. Πρόκειται κυρίως για ημερολόγια μονάδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης