Κεντροαριστερά: Η πρόταση του Θεοδωράκη για την εξ αποστάσεως εκλογή προέδρου

Κεντροαριστερά: Η πρόταση του Θεοδωράκη για την εξ αποστάσεως εκλογή προέδρου

Ο υποψήφιος για την αρχηγία της νέας παράταξης κοινοποίησε στους συνυποψηφίους του την πρότασή του για τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας παράλληλα με την παραδοσιακή εκλογική διαδικασία

Κεντροαριστερά: Η πρόταση του Θεοδωράκη για την εξ αποστάσεως εκλογή προέδρου
Οι διαβουλεύσεις για την εκλογή προέδρου στην Κεντροαριστερά συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς. Σύμφωνα με την τελευταία επιστολή του Νίκου Αλιβιζάτου προς τα μέλη της επιτροπής του και τους αντιπροσώπους των δέκα υποψηφίων το κόστος της ψηφοφορίας θα ανέλθει στις 400 χιλιάδες ευρώ, αλλά θα πρέπει να περιμένουν όλοι την απάντηση των εταιρειών που θα προμηθεύσουν τις ταμπλέτες, ώστε να κλειδώσει και ο χρόνος της εκλογής. Από την άλλη πλευρά, συνεχίζεται και η διαβούλευση για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία προωθείται, για να διεξαχθεί, παράλληλα με την απλή ψηφοφορία... της κάλπης.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνέταξε την πρότασή του για τη διεξαγωγή της on-line ψηφοφορίας και την κοινοποίησε στους συνυποψήφιους αρχηγούς της κεντροαριστερής παράταξης, σχολιάζοντας πως αυτό είναι κάτι «που θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση» και «θα στείλει ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η προοδευτική παράταξη δεν θα περιχαρακωθεί σε στενά κομματικά όρια».

Διαβάστε την επιστολή του κ. Θεοδωράκη:

Κλείσιμο
«Αγαπητέ....
 
Σου αποστέλλω την τελική μου πρόταση για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία.
 
Είναι σημαντικό ότι ο καθηγητής Ν.Κ.Αλιβιζάτος και οι συνεργάτες του καταλήγουν σε συμφωνία με τις εταιρείες που θα αναλάβουν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Και αύριο Τετάρτη, η Επιτροπή θα συζητήσει για τα τελευταία εκκρεμή ζητήματα. Όπως είχαμε δεσμευτεί λοιπόν, καταθέτουμε πρόταση για ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση. Έτσι θα δώσουμε την δυνατότητα να ψηφίσουν τα παιδιά μας που σπουδάζουν στο εξωτερικό, οι επιστήμονες, οι άνεργοι και όλοι όσοι αναζήτησαν λύσεις μακριά από την πατρίδα τα χρόνια της κρίσης. Επίσης, έτσι δεν θα αποκλεισθούν από την εκλογική διαδικασία πολίτες με κινητικά προβλήματα και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.
 
Να επισημάνω ότι η πρότασή μας δεν μεταβάλλει καθόλου το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και δεν επιφέρει πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις. Και βέβαια εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας, που αποτελεί πρώτιστο μέλημα όλων μας. Ίσως όμως το πλέον σημαντικό είναι ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία θα στείλει ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η προοδευτική παράταξη δεν θα περιχαρακωθεί σε στενά κομματικά όρια. Όλοι αγωνιζόμαστε για ένα νέο Κίνημα ανοιχτό στην πράξη. Με σύγχρονες ιδέες και σύγχρονες πρακτικές.
 
Με αυτές τις σκέψεις σε καλώ να εξετάσεις τη συγκεκριμένη πρόταση. Να συμφωνήσουμε σε τυχόν τροποποιήσεις και να κάνουμε μαζί το επόμενο γενναίο βήμα. Το νέο προοδευτικό Κίνημα για να είναι μεγάλο, για να είναι δυνατό πρέπει να το ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα έρθουν στις κάλπες από όλους τους δυνατούς δρόμους.
 
Σε ευχαριστώ για την προσοχή σου.
Με εκτίμηση,
Σταύρος Θεοδωράκης
»


Διαβάστε εδώ την πρόταση για ηλεκτρονική ψηφοφορία



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης