Κυπριακό: Δόθηκαν έγγραφα στους πολιτικούς αρχηγούς για το Κραν Μοντανά

Κυπριακό: Δόθηκαν έγγραφα στους πολιτικούς αρχηγούς για το Κραν Μοντανά

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τις τελευταίες συναντήσεις του

Κυπριακό: Δόθηκαν έγγραφα στους πολιτικούς αρχηγούς για το Κραν Μοντανά
Τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων για τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη
, αλλά και για την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ενημέρωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος παρέδωσε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έγγραφα με τις προτάσεις του Αντόνιο Γκουτέρες. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως δόθηκαν στα κόμματα αντίγραφα για τα όσα έγιναν στο Κραν Μοντανά. Πρόσθεσε πως μετά την επίσημη δημοσιοποίηση της θέσης του ΓΓ του ΟΗΕ, η οποία αναμένεται στις 8 Οκτωβρίου, θα συγκληθεί εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο.

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ότι μετά και τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, κοινή θέση των κομμάτων είναι ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω συζήτηση για το Κυπριακό. 

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ τόνισε ότι το κόμμα του δεν δέχεται σε καμία περίπτωση επεμβατικά και εγγυητικά δικαιώματα. Ο Γιώργος Λιλλήκας σημείωσε με τη σειρά του ότι δεν ειπώθηκε κάτι καινούργιο στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού, άποψη την οποία εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, που χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρία ως «τυπική».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης