ΝΔ: «Κατάσταση lose-lose» το «αλισβερίσι Τσίπρα-Καμμένου»

ΝΔ: «Κατάσταση lose-lose» το «αλισβερίσι Τσίπρα-Καμμένου»

Στην Πειραιώς βλέπουν «αναταραχή στα υπόγεια του Μαξίμου» από τον αντίκτυπο που έχει στο κυβερνητικό δυναμικό η συνεχιζόμενη κάλυψη που δίνεται στον υπουργό Άμυνας με αντάλλαγμα το «ναι σε όλα» των ΑΝΕΛ

ΝΔ: «Κατάσταση lose-lose» το «αλισβερίσι Τσίπρα-Καμμένου»
Με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να εξηγήσεις για το πολυτελές ταξίδι του Πάνου Καμμένου
στο Λονδίνο, θέλοντας να συντηρήσει στην επικαιρότητα το κλίμα της αμηχανίας που προκαλούν στο στελεχιακό δυναμικό των κυβερνητικών κομμάτων οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η απόλυτη ταύτιση του
ΣΥΡΙΖΑ
Κλείσιμο
και των ΑΝΕΛ
, όπως εκφράστηκε με τη φημολογούμενη συμφωνία να δώσουν οι μεν άφεση αμαρτιών στον υπουργό Άμυνας και σε αντάλλαγμα οι δε να ψηφίζουν όλες τις κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, ακόμη και όταν διαφωνούν, αποβαίνει «εις βάρος και των δύο κομμάτων» καθώς «αμφότεροι εμφανίζονται να είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να μείνουν στις καρέκλες».
Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή το δημοσίευμα στα «Παραπολιτικά» του Σαββάτου που έφερνε στο φως τον λογαριασμό της διαμονής του κ. Καμμένου στη βρετανική πρωτεύουσα που πληρώθηκε με άγνωστης προέλευσης μετρητά και όχι με την προσωπική του πιστωτική κάρτα, όπως είχε ισχυριστεί ο υπουργός Άμυνας, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε τη στάση των κυβερνώντων.

«Ο Υπουργός Άμυνας(!), "Υπουργός της ρουλέτας" καίει την Κυβέρνηση και σέρνει στην πλήρη απαξίωση τον κ. Τσίπρα», σχολίασε σε σχετική ανακοίνωση. «Ο κ. Καμμένος που εξαπάτησε τους Έλληνες και τους βουλευτές, συνεχίζει να σιωπά. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να τον καλύπτει. Ο κ. Βούτσης τον ανέχεται. Όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν τους λόγους», πρόσθεσε.
Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για «αλισβερίσι Τσίπρα-Καμμένου» και θεωρούν ότι «με τη δυναμική που έχουν λάβει οι εξελίξεις δημιουργείται  κατάσταση lose-lose από την οποία ζημιώνονται τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ που υποχρεώνονται να πουν "ναι σε όλα", ψηφίζοντας».

Γι΄ αυτό, αν και δεν εξεπλάγησαν, όπως δηλώνουν, με το κυβερνητικό non paper που εκδόθηκε για να παρασχεθεί εκ νέου πολιτική κάλυψη στον κ. Καμμένο  και «να αποτραπούν να μεταβληθούν σε κραυγές οι ψίθυροι που ακούγονται στο εσωτερικό των κυβερνητικών κομμάτων», γαλάζιες πηγές δεν έχασαν την ευκαιρία να απαντήσουν.

Έκαναν λόγο για «μεγάλη αναταραχή στα υπόγεια του Μαξίμου» που, όπως υποστήριξαν, προκλήθηκαν από δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο «που αναδεικνύουν το ενδοκυβερνητικό χάος και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις».

Οι ίδιες νεοδημοκρατικές πηγές επεσήμαιναν ότι «μέχρι και η κυρία Δούρου εμφανίστηκε ξαφνικά από την αφάνεια για να δηλώσει παρών ως δελφίνος». Και, με αρκετή δόση ειρωνείας, συμπλήρωναν: «Τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ σοβαρά... Άλλα να μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Θα έχει πάντα τον κ. Καμμένο να τον παρηγορεί και να τον κρατά στο σωστό δρόμο, αν του το επιτρέπει ο κ. Παππάς...».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης