«Ημέρα κρίσης» σήμερα για ψήφο εξ αποστάσεως και ημερομηνία των εκλογών στην Κεντροαριστερά

«Ημέρα κρίσης» σήμερα για ψήφο εξ αποστάσεως και ημερομηνία των εκλογών στην Κεντροαριστερά

Συνεδριάζει το απόγευμα η επιτροπή Αλιβιζάτου - Επί τάπητος οι προσφορές των εταιρειών για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων - Συζήτηση και για το πόσες κάλπες θα στηθούν

«Ημέρα κρίσης» σήμερα για ψήφο εξ αποστάσεως και ημερομηνία των εκλογών στην Κεντροαριστερά
Με όλα τα θέματα ανοιχτά πορεύεται η κεντροαριστερά, καθώς έχει χαθεί χρόνος τόσο για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, όσο και για τη ψήφο εξ αποστάσεως.

Η αδυναμία της επιτροπής Αλιβιζάτου να προσφέρει λύσεις εντός των χρονοδιαγραμμάτων που η ίδια είχε θέσει μετέφερε το κέντρο βάρους στα κόμματα και τους αρχηγούς. Τα θέματα πέρασαν στον δημόσιο διάλογο.  

Μέλη της επιτροπής εκφράζουν την απορία τους γιατί ενώ οι εταιρείες έστειλαν χθες τις προσφορές τους αυτές δεν έφθασαν στα e-mail τους. «Ελπίζουμε αυτό να γίνει σήμερα» λένε χαρακτηριστικά. 

Ανταλλαγή πυρών και μηνυμάτων...

Στη διαρροή του ΠΑΣΟΚ πως το θέμα της ψήφου εξ αποστάσεως «έχει κλείσει» αντέδρασε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν το δικαίωμα όλων των πολιτών να συμμετέχουν, διαδικαστικό θέμα! Κρίμα. Για εμάς είναι η αρχή της πολιτικής». 


Και ο λόγος πέρασε ξανά στο ΠΑΣΟΚ. «Η συσπείρωση των πολιτών στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη καθημερινά μεγαλώνει. Δεν έχουν θέση οι μεμψιμοιρίες, μιζέριες και λογικές εμφυλίου» απάντησαν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη. 

«Είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε το σωστό παράδειγμα, να σεβαστούμε τους νέους. Κάποιοι μας είπαν ότι πρέπει να σηκώσουμε τους νέους από τον καναπέ και να πάνε στο παραβάν να ψηφίσουν, δηλαδή να φέρουμε τους νέους τα δικά μας μέτρα, αντί να προσπαθούμε εμείς να μπούμε στα δικά τους παπούτσια, να τους εντάξουμε στην πολιτική, σεβόμενοι τον δικό τους τρόπο ζωής», δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης.

Διαφορετική άποψη είχε ο Απόστολος Πόντας: 
«
Όσο και αν κάποιοι επιθυμούν να μπουν στα παπούτσια των νέων και να γίνουν οι παπουτσωμένοι γάτοι της Προοδευτικής Παράταξης, έχουμε να τους απαντήσουμε πως εμείς δεν νοούμε την πολιτική ως χώρο περιορισμένο για να εντάξουμε εντός της τους νέους, αλλά πιστεύουμε πως ο σεβασμός προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και την κανονικότητα των εκλογών δεν περιορίζεται και δεν εξαντλείται στον τρόπο ζωής μιας κοινωνικής ομάδας αλλά στην κοινωνική πραγματικότητα όλων των πολιτών». 

Κλείσιμο
Όλα ανοιχτά...

Σήμερα, πέραν των προσφορών των εταιρειών για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων θα συζητηθεί και το θέμα του αριθμού των καλπών, καθώς και το που θα στηθούν.

Ανοιχτή είναι και η ημερομηνία των εκλογών. Για τη Χαριλάου Τρικούπη απώτατο όριο είναι οι Κυριακές 3 και 10 Δεκεμβρίου. «Επαναλαμβάνουμε, δε θα αφήσουμε τη διαδικασία να γίνει reality» τονίζουν οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης