Κικίλιας για Ελληνικό: Ο Τσίπρας δεν ξέρει, δεν θέλει και δεν μπορεί

Κικίλιας για Ελληνικό: Ο Τσίπρας δεν ξέρει, δεν θέλει και δεν μπορεί

Κάνει λόγο για εχθρική στάση απέναντι σε κάθε είδους επένδυση, Ελληνικό, επενδύσεις από το Κατάρ, Unilever, Σκουριές, Αφάντου, Κασσιόπη

Κικίλιας για Ελληνικό: Ο Τσίπρας δεν ξέρει, δεν θέλει και δεν μπορεί
Για εχθρική στάση απέναντι σε κάθε είδους επένδυση κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
,
Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
 
Κλείσιμο
«Ελληνικό, επενδύσεις από το Κατάρ, Unilever, Σκουριές, Αφάντου, Κασσιόπη. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί. Είναι σε αδυναμία να προχωρήσει την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, εμποδίζοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων, την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε:
 
«Και καλά, ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να αποπέμψει τον κ. Κουρουμπλή. Δεν μπορεί να αποπέμψει ούτε τον κ. Καμμένο…δεν έχει τη δύναμη να αποπέμψει ούτε τη γγ του υπουργείου Πολιτισμού και επικεφαλής του ΚΑΣ;».
 
Ο κ. Κικίλιας είπε παράλληλα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την αποπομπή της «αν έστω και στοιχειωδώς ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει για το Ελληνικό».
 
Μιλώντας για την οικονομία, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε, ότι χθες άλλος ένας υπουργός απέδειξε πως η κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου ότι βλέπει περισσότερες επενδύσεις από όσες αντέχουμε, την ώρα που -όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ- μεγάλες επιχειρήσεις με ιστορία στην Ελλάδα κλείνουν τα εργοστάσιά τους και αποχωρούν.
 
«Του θυμίζουμε ότι μία και μόνο μία επένδυση έχει μείνει στη χώρα. Αυτή των περιφερειακών αεροδρομίων, με έσοδα 1,3 δισ. που ο ΣΥΡΙΖΑ λυσσαλέα πολέμησε, εμπόδισε, καταψήφισε και για την οποία τώρα υποκριτικά πανηγυρίζει» συνέχισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως οι πολίτες γονατίζουν από τους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα δάνεια, ενώ ο κ. Τσακαλώτος βλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης.
 
«Ενώ μιλάει για αντίμετρα, οι συνταξιούχοι χάνουν δύο συντάξεις και οι μισθωτοί ένα μηνιάτικο λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και της μείωσης του αφορολόγητου. Προκαλεί δυσφορία και αγανάκτηση η ανικανότητα, η άσκοπη φλυαρία της κυβέρνησης Τσίπρα και η υποκριτική αναντιστοιχία λόγων και έργων» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.
 
Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στη επίσκεψη, το πρωί, του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην Ευελπίδων.


Συγκεκριμένα δήλωσε, ότι εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ διαπίστωσε τη μεγάλη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται πολίτες, δικηγόροι και το προσωπικό των δικαστηρίων, μέσα από μια διαδικασία που οδηγεί νομοτελειακά στην καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης.
 
Επ΄ αυτού τόνισε, πως είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προχωρήσει συνολικά στο έργο της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να επιταχυνθεί η απονομή της.
 
«Θα ήταν καλό ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης να περάσει από την Ευελπίδων και να δει την κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια της χώρας, αντί να επιτρέπει στον Ρουβίκωνα να εισβάλει στο υπουργείο του.

Η χθεσινή επιδρομή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Οι εικόνες μιας “συλλογικότητας” να φτάνει ανενόχλητα μέχρι το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, μας προσβάλει όλους, εκθέτει τη χώρα και στέλνει το λάθος μήνυμα στην κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας και τόνισε:
 
«Εξίσου προσβλητική είναι η αντίδραση των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, που ανέχονται αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Ουδείς συλλαμβάνεται, απλά συνομιλούν με τον κ. Τόσκα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους πριμοδοτεί με ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΤ OPEN».
Είπε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και «κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του».
 
«Απέναντι στον κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της πιο ανίκανης και επικίνδυνης που έχει γνωρίσει ο τόπος στη μεταπολίτευση, όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι η μοναδική σίγουρη και αξιόπιστη εναλλακτική λύση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας πως το κεντρικό μήνυμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».
 
Αυτό, σημείωσε, θα είναι το κεντρικό σύνθημα της ΝΔ και στο Προγραμματικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, στην πορεία για το οποίο θα γίνουν 7 προσυνέδρια.
 
Στόχος του συνεδρίου, είπε ο κ. Κικίλιας, είναι να συνεχιστεί το άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία και στη δημιουργική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανακοίνωσε ότι οι επτά θεματικές ενότητες στις προσυνεδριακές διαδικασίες, είναι:

-Για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.
-Για τους νέους.
-Για την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.
-Για την επιχειρηματικότητα και την επανεκκίνηση της οικονομίας μας.
-Για τους αγρότες και την περιφερειακή ανάπτυξη.
-Για καλύτερες υπηρεσίες, αλλά και για θέματα ποιότητας ζωής για όλους τους Έλληνες πολίτες.
-Και για ένα νέο πατριωτισμό, που θα δυναμώνει τον ρόλο και τη θέση της Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο.
 
«Η ΝΔ αποδεικνύει ότι κάνει πράξη το άνοιγμα προς την κοινωνία, ότι ακούει τους πολίτες, αντιλαμβάνεται τα προβλήματά τους και είναι εδώ για να δώσει πραγματικές λύσεις και να βελτιώσει της ζωή τους» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας.
 
Σε ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι η ΝΔ, ως φιλελεύθερη παράταξη, σέβεται και προασπίζεται τα ατομικά δικαιώματα και θα καταθέσει τη δική της πρόταση. «Έχουμε μια πολιτική συναλλαγής. Παραδίδουμε τον τρόπο που πολιτεύονται στην κοινωνία, στους πολίτες» τόνισε.
 
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την απόφαση του Κώστα Χρυσόγονου να ανακοινώσει ότι θα γίνει ψηφοφορία για αποχώρηση της τάσης στην οποία ανήκει, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κικίλιας είπε πως η αίσθηση της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα διαφοροποιούνται με αυτή την πολιτική και αυτό έχει αντανάκλαση και σε κάποια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης