ΝΔ: Με ξεκίνημα από τη Νίκαια και «ανοιχτές πόρτες» στο συνέδριο Αρχών και Θέσεων του Δεκεμβρίου

ΝΔ: Με ξεκίνημα από τη Νίκαια και «ανοιχτές πόρτες» στο συνέδριο Αρχών και Θέσεων του Δεκεμβρίου

«Το κάνουμε για να δείξουμε ότι έχουμε και σχέδιο και το ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΔ: Με ξεκίνημα από τη Νίκαια και «ανοιχτές πόρτες» στο συνέδριο Αρχών και Θέσεων του Δεκεμβρίου
Με διευρυμένη συμμετοχή πολιτών και με χρήση τεχνολογικών καινοτομιών ξεκινούν το επόμενο δεκαήμερο από τη Νίκαια οι προσυνεδριακές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στο πρώτο ετήσιο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων που οργανώνει η αξιωματική αντιπολίτευση με βάση σχετική καταστατική πρόβλεψη που προώθησε ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος, το Συνέδριο θα γίνει το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου. Και θα έχει ως στόχο τη συνδιαμόρφωση και επικύρωση των προγραμματικών θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Θα προηγηθούν πετά προσυνέδρια με διαφορετικές  προγραμματικές ενότητες που θα διοργανωθούν σε πέντε πόλεις της περιφέρειας και σε δύο της Αττικής.
Κλείσιμο

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κωστής Χατζηδάκης,
ο οποίος ορίστηκε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, το χρονοδιάγραμμα των προσυνεδριακών διαδικασιών έχει ως εξής:

*Το 1ο Προσυνέδριο θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου, στη Νίκαια και θα έχει τίτλο: «Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους».

*Το 2ο θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου, στη Πάτρα και θα έχει τίτλο: «Για τους Νέους».

*Το 3ο Προσυνέδριο θα γίνει στα Ιωάννινα και θα έχει τίτλο: «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη».

*Το 4ο Προσυνέδριο θα γίνει στα Ηράκλειο και θα έχει τίτλο: «Για τις Επιχειρήσεις και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας».

* Το 5ο Προσυνέδριο θα γίνει στη Λάρισα και θα έχει τίτλο: «Για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια».

*Το 6ο Προσυνέδριο θα γίνει στην Ανατολική Αττική και θα έχει τίτλο: «Για την καθημερινότητα των Ελλήνων, την Ασφάλεια και την Ποιότητα Ζωής τους».

*Το 7ο Προσυνέδριο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη  και θα έχει τίτλο: «Για ένα Νέο Πατριωτισμό».

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου θα διοργανωθούν, πέραν των προσυνεδρίων, και ειδικές εκδηλώσεις για θέματα που απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση όπως για παράδειγμα η διαχείριση του μεταναστευτικού.

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, «αυτά τα προσυνέδρια θα είναι διαφορετικά από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει. Θα είναι προσυνέδρια ανοιχτά στην κοινωνία. Θα γίνουν με τη συμμετοχή πολιτών, αλλά και ειδικών έξω από τα στενά κομματικά τείχη. Θα είναι συνέδρια διαλόγου και συζήτησης».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «το Συνέδριο δεν το κάνουμε επειδή είναι απλά μια καταστατική μας υποχρέωση. Το κάνουμε για να αποδείξουμε ότι ανοίγουμε -για άλλη μια φορά -τις πόρτες του κόμματος σε νέους ανθρώπους και σε νέες ιδέες. Το κάνουμε για να δείξουμε ότι έχουμε και σχέδιο και το ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης