Νέο νομοσχέδιο για το «ουδέτερο φύλο» προανήγγειλε ο Κοντονής

Νέο νομοσχέδιο για το «ουδέτερο φύλο» προανήγγειλε ο Κοντονής

Θα αφορά τα «intersex» άτομα, που δεν ταυτίζονται με το δίπολο άρρεν – θήλυ  - Θα μελετηθεί ενδεχόμενη μείωση του ορίου ηλικίας (από τα 17 έτη στα 15) για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

Νέο νομοσχέδιο για το «ουδέτερο φύλο» προανήγγειλε ο Κοντονής
Την κατάθεση νέου νομοσχεδίου για τα «intersex» άτομα, όσους δηλαδή δεν ταυτίζονται με το δίπολο άρρεν – θήλυ προανήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής
ενώ παράλληλα είπε ότι θα μελετηθεί ενδεχόμενη μείωση του ορίου ηλικίας (από τα 17 έτη στα 15) για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο είπε, απαντώντας σε παρατηρήσεις κοινωνικών φορέων, πως «Έχουμε λάβει υπόψη όλες τις παρατηρήσεις  για το όριο ηλικίας για τη μετάβαση φύλου. Δεν προσδιορίστηκε αυθαίρετα το όριο των 18 ετών καθώς τότε δίνεται το δικαίωμα της ψήφου. Έτσι και για τη ζωή του μπορεί να πάρει αποφάσεις. 

Κλείσιμο
Για την μετάβαση φύλου στα 17 έτη απαιτείται η συναίνεση των γονέων» για να προσθέσει «θα συζητήσουμε εάν το όριο αυτό μπορεί να πάει στα 16 ή 15έτη. Εκεί επειδή έχομε να κάνουμε με ανήλικο η βούληση του οποίου δεν είναι ισχυρή κατά το νόμο αλλά επιδέχεται μεταβολών – θα πρέπει ενδεχομένως να δούμε εκτός από τη βούληση που θα συνοδεύεται από σύμφωνη γνώμη γονέων να συνοδεύεται και από κάτι περισσότερο. Για παράδειγμα, ίσως παρακολούθηση από δημόσιο νοσοκομείο ή μια σύμφωνη γνώμη ενός συμβουλίου αλλά μόνο γι’ αυτή την περίπτωση. Θα το συζητήσουμε και θα το δούμε μέχρι την Ολομέλεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης