Επιμένει ο Φίλης: Αλαζονεία και ύβρις να υποστηρίζει κάποιος ότι όλα έγιναν σωστά στο Σαρωνικό

Επιμένει ο Φίλης: Αλαζονεία και ύβρις να υποστηρίζει κάποιος ότι όλα έγιναν σωστά στο Σαρωνικό

Ο πρώην υπουργός απέφυγε να προσωποποιήσει τις ευθύνες στο πρόσωπο του Παναγιώτη Κουρουμπλή, δηλώνοντας πως «δεν είναι ο ρόλος» του αυτός

Επιμένει ο Φίλης: Αλαζονεία και ύβρις να υποστηρίζει κάποιος ότι όλα έγιναν σωστά στο Σαρωνικό
Επέμεινε στην θέση του πως «είναι ύβρις να υποστηρίζει κάποιος, ο οποιοσδήποτε, ότι όλα έγιναν σωστά» σε σχέση με το ναυάγιο στον Σαρωνικό, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ο κύριος Φίλης, ήδη
σε συνέντευξή του από το Σάββατο, είχε κάνει αυτή τη δήλωση, επαναλαμβάνοντάς την το πρωί της Κυριακής στον Σκάι, επισημαίνοντας πως μιλάει για «ύβρις» με την αρχαιοελληνική έννοια της αλαζονείας. 

Κλείσιμο
Απέφυγε πάντως σε κάθε περίπτωση να κατονομάσει ως υπεύθυνο, «υβριστή» ή «αλαζόνα» τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τον οποίο δήλωσε πως «σαφώς υπάρχουν ευθύνες», αλλά πως δεν θα τις καταλογίσει εκείνος στον κ. Κουρουμπλή γιατί «δεν είναι αυτός ο ρόλος του». 

«Δεν θέλω να προσωποποιήσω ένα θέμα που δεν είναι προσωπικό, δεν είναι ένα μόνο πρόσωπο, είναι θέμα διοίκησης, είναι θέμα πολιτικής ευθύνης», είπε και πρόσθεσε πως ο κύριος Κουρουμπλής «είναι έμπειρος πολιτικός», «δεν είναι ο ρόλος μου να υποδείξω σε κανέναν τίποτα». «Δεν προχωράμε με το να μετατρέπουμε ένα πρόβλημα σε προσωπική εξόντωση ενός πολιτικού, δεν προχωράμε έτσι», κατέληξε.

Απαντώντας στο ερώτημα του Τάκη Χατζή πώς γίνεται εκείνος που πήρε «άριστα 10» στο υπουργείο, μετά από λίγο να φεύγει, ενώ ο Κουρουμπλής που παίρνει κάτω από την βάση να μένει, απάντησε επιστρατεύοντας το χιούμορ του: «Βλέπετε πώς είναι σχετικό το θέμα της αριστείας»; 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης