Τουρκία: Θα απαντήσουμε στις γεωτρήσεις της Κύπρου

Τουρκία: Θα απαντήσουμε στις γεωτρήσεις της Κύπρου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί ότι η χώρα του θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

Τουρκία: Θα απαντήσουμε στις γεωτρήσεις της Κύπρου
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως «η Τουρκία θα απαντήσει στις γεωτρήσεις της γαλλο-ιταλικής κοινοπραξίας ENI-TOTAL στα νοτιοανατολικά της Κύπρου». Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «διεθνή διαγωνισμό», προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και πως η όποια απάντηση, θα δοθεί σε συνεργασία με την τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Από την πλευρά του ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μεβλούτ Ντουντού, ανέφερε ότι «ορισμένα τεμάχια στα οποία η ελληνοκυπριακή διοίκηση ετοιμάζει γεωτρήσεις, διασταυρώνονται με την τουρκική υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο»

Υπενθυμίζεται πως η ExxonMobil δήλωσε στις 6 Σεπτεμβρίου ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τη γεώτρηση σε δύο περιοχές το δεύτερο εξάμηνο του 2018 για να διερευνήσει ενεργειακά αποθέματα από τη νότια ακτή της Κύπρου.

Κλείσιμο
Η ExxonMobil και η Qatar Petroleum υπέγραψαν άδεια εκμετάλλευσης με την Κυπριακή κυβέρνηση για να εξερευνήσουν το τεμάχιο 10 για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο πλαίσιο τρίτου γύρου αδειοδότησης. Η αμερικανική Noble Energy έκανε την πρώτη γεώτρηση στο «Αφροδίτη» το 2011, το οποίο εκτιμάται ότι περιέχει 127,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης