Κεντροαριστερά: Στον αέρα η εκλογή αρχηγού!

Κεντροαριστερά: Στον αέρα η εκλογή αρχηγού!

Η Vodafone δηλώνει ότι δεν προλαβαίνει να κάνει τις εκλογές στις 5 και 12 Νοεμβρίου! - Σύμφωνα με πληροφορίες ζητά και 900 χιλιάδες ευρώ - Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προτείνει να γίνουν οι εκλογές στις... 4 Φεβρουαρίου του 2018

Κεντροαριστερά: Στον αέρα η εκλογή αρχηγού!
Σαν βόμβα έπεσε στην κεντροαριστερά η απάντηση της Vodafone στην επιτροπή Αλιβιζάτου.
Σύμφωνα με την εταιρία «δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει αντιστοίχηση των εκλογέων με συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, κάθε εκλογέας θα μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε από τα καθορισθέντα εκλογικά τμήματα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η υλοποίηση ενός πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο θα έχει πρόσβαση το κάθε εκλογικό τμήμα και μέσω του οποίου, αφενός μεν θα πιστοποιείται ότι ο κάθε εμφανιζόμενος εκλογέας είναι εγγεγραμμένος στους ισχύοντες εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και αφετέρου θα διασφαλίζεται ότι ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα μία μόνο φορά».

Στην επιστολή ξεκαθαρίζεται ότι «η VODAFONE θα αναλάβει να υποστηρίξει τεχνικά τη διαδικασία που περιγράφεται αμέσως ανωτέρω αποκλειστικά μέσω της Συνολικής Τεχνικής Λύσης, ώστε, όταν εμφανίζονται οι εκλογείς στα καθορισθέντα εκλογικά τμήματα, να πιστοποιείται η εγγραφή του καθενός στους ανωτέρω αναφερόμενους εκλογικούς καταλόγους.

Επισημαίνεται ότι η VODAFONE σε καμία περίπτωση δεν θα φέρει ευθύνη και δεν θα έχει καμία αρμοδιότητα για την περαιτέρω διεξαγωγή της διαδικασίας, όπως συγκεκριμένα για την εγγραφή των εκλογέων στους κομματικούς εκλογικούς καταλόγους, την καταβολή της συνδρομής και την ψηφοφορία εν γένει, για τις οποίες ενέργειες αποκλειστική αρμοδιότητα θα έχει ο Νέος Φορέας και οι υπεύθυνοι αυτής σε Κάθε εκλογικό τμήμα». 
Κλείσιμο

Το χρονοδιάγραμμα:

Παράδοση Συσκευών: 14/1/2018
Ετοιμότητα εφαρμογής: 14/1 /201 8
Γενική Δοκιμή λειτουργίας: 21 ή 28/1/2018
Ετοιμότητα για την διεξαγωγή των εκλογών: 4/2/2018 

Η οικονομική προσφορά:
   
Συσκευές (1400 tablets, 1000 Πληκτρολόγια, 1 1 laptops, 3G connectivity), προετοιμασία και αποστολή των συσκευών στους χρήστες 900.000 € πλέον ΦΠΑ

Οικονομικοί όροι: Το 80% του ποσού θα καταβληθεί με την υπογραφή της σύμβασης και το  υπόλοιπο 20% με την ολοκλήρωση του έργου.

Περιεχόμενο Υπηρεσιών — Διάθεση της απαραίτητης Εφαρμογής Εκλογών — Διάθεση Εξοπλισμού και Συνδεσιμότητας:

i. Η Εφαρμογή Εκλογών, την οποία θα διαθέσει η Εταιρεία μας προκειμένου να καλύψει τόσο τις γενικές δοκιμές όσο και τον πρώτο γύρο εκλογών, θα παρέχει τις παρακάτω λειτουργίες:
a) Αναζήτηση του εκάστοτε ψηφοφόρου σε μία βάση, που αποτελεί πιστό αντίγραφο της επίσημης βάσης του Υπουργείου Εσωτερικών.
β) Σήμανση κάθε ψηφοφόρου ότι έχει ψηφίσει ώστε να μην επιτρέπεται να ψηφίσει εκ νέου είτε στο ίδιο είτε σε άλλο εκλογικό τμήμα.
γ) Καταχώρηση των τελικών αποτελεσμάτων (Σύνολο, Έγκυρα, Άκυρα, Λευκά ψηφοδέλτια, καθώς και αριθμός ψήφων για κάθε υποψήφιο) ανά εκλογικό τμήμα.
δ) Υπολογισμός και παρουσίαση συνολικών αποτελεσμάτων στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (μέσω του διαχειριστή) και στους Τεχνικούς Εκπροσώπους.

Η αντίδραση Αλιβιζάτου:

Μόλις πήρε στα χέρια του την επιστολή της εταιρείας ο πρόεδρος της επιτροπής, που έχει αναλάβει τις εκλογές στην κεντροαριστερά, την προώθησε στους υποψήφιους αρχηγούς με την επισήμανση ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία. 

Ο κ. Αλιβιζάτος τους ενημερώνει για την κίνησή του να επικοινωνήσει με τις διοικήσεις της Cosmote και της Wind με το ερώτημα αν ενδιαφέρονται να αναλάβουν την εκλογή για τις 5 και 12 Νοεμβρίου και μόνο για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων. 

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ:

Με τρεις επισημάνσεις αντέδρασε η Χαριλάου Τρικούπη: πρώτον, η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι δε μπορεί να διασφαλιστεί η εξ αποστάσως ψήφος, δεύτερον, προκύπτει το ερώτημα γιατί η Vodafone πρόλαβε να κάνει τις εκλογές στη ΝΔ σε έναν μήνα και τώρα θέλει τέσσερις και, τρίτον, ότι για όλα τα διαδικαστικά θέματα που είναι ανοιχτά θα αποφασίσει η επιτροπή Αλιβιζάτου. 

Παρέμβαση Ανδρουλάκη:


Παρέμβαση στο θέμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κεντροαριστερά, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «επιΚΟΙΝΩΝΙΑ» με τη Δώρα Αυγέρη και τον Δημήτρη Παπαγρηγορίου. Μετά την επιστολή της Vodafone στην επιτροπή Αλιζιβάτο, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε τα εξής:

«Πρόκειται για τεχνικά θέματα που δεν αφορούν τους πολίτες. Οποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, το ενδιαφέρον θα είναι να υπάρξει μια ενωμένη και ισχυρή Κεντροαριστερά.

Μεγιστοποιείται ένα ζήτημα το οποίο είναι τεχνικό. Τις εκλογές δεν τις έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ αλλά η επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία και κάνει προσπάθειες. Υπερασπίζομαι την παρουσία του κ. Αλιβιζάτου και θεωρώ ότι μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη διαδικασία. Εάν δεν μπορεί να γίνει στις 5 Νοεμβρίου, ας γίνει λίγο μετά».
 















Το θέμα είχε αποκαλύψει από το πρωί το protothema.gr:

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της εταιρείας που έχει την τεχνογνωσία για να αναλάβει την εκλογή η Vodafone λέει «ναι» στην ηλεκτρονική δυσύνδεση των εκλογικών τμημάτων και «όχι» στην ψήφο εξ αποστάσεως.

Επίσης, θέτει αυστηρές προϋποθέσεις για την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος, καθώς θα πρέπει πολύ σύντομα να ενημερωθεί για τα εκλογικά τμήματα και να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές του συστήματος. 

Τις ερχόμενες ημέρες θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή Αλιβιζάτου, προκειμένου να ελέγξει και τις υπογραφές που θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι αύριο οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία του νέου φορέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης