Κυβερνητική «απολογία» για τον Σαρωνικό: Ο Κουρουμπλής ενημερώνει την επιτροπή της Βουλής

Κυβερνητική «απολογία» για τον Σαρωνικό: Ο Κουρουμπλής ενημερώνει την επιτροπή της Βουλής

Αρχικά θα κάνει «φροντιστήριο» σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η μετωπική με τους δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα

Κυβερνητική «απολογία» για τον Σαρωνικό: Ο Κουρουμπλής ενημερώνει την επιτροπή της Βουλής
Συνεχίζεται η δοκιμασία της κυβέρνησης για την οικολογική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό
– όπως και η προσπάθεια των κυβερνώντων να απεμπλακούν από την ισχυρή πίεση που δέχονται εδώ και μία εβδομάδα πλέον.

Ο υπουργός Ναυτιλίας
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Κλείσιμο
ενημερώνει σήμερα από νωρίς το πρωί (προγραμματισμένη ώρα συνεδρίασης 8:30 π.μ.) τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και δύο ώρες αργότερα την Επιτροπή σε πλήρη σύνθεση, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στα δεκάδες ερωτήματα για τις ενέργειες της κυβέρνησης και να πείσει ότι έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε να γίνουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σημειωτέον ότι την τελευταία στιγμή απετράπη μετωπική της κυβέρνησης με τους εμπλεκόμενους δημάρχους, των οποίων οι περιοχές έχουν υποστεί ζημιές και παρά ταύτα δεν είχε προσκληθεί αρχικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής. Αφού υπήρξε κοινή δήλωση διαμαρτυρίας έξι δημάρχων, αλλά και πολιτική παρέμβαση από την αντιπολίτευση, οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης προσκλήθηκαν τελικά στη διαδικασία.

Η κυβέρνηση καταβάλλει επίμονες και επίπονες προσπάθειες να περιορίσει την πολιτική ζημιά που έχει υποστεί από την υπόθεση – πέρα από τις όποιες προσπάθειες για τον περιορισμό αυτής καθαυτής της πετρελαιοκηλίδας!

Από τις κινήσεις αυτές πάντως θα καθορίσει και τη στάση του το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει θέσει αυστηρό πλαίσιο και συγκεκριμένους στόχους στον κ. Κουρουμπλή για τη διαχείριση της κατάστασης.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να εμπεδωθεί το συντομότερο μία εικόνα συντονισμένης και αποφασιστικής κυβερνητικής δράσης, με συγκεκριμένες ενέργειες και μετρήσιμα αποτελέσματα το συντομότερο, καθώς εκτιμά ότι η συνέχιση της αρνητικής εικόνας προκαλεί ανεπανόρθωτα πολιτικά πλήγματα για την κυβέρνηση. Είναι δε ιδιαίτερα ανήσυχο για την αποτύπωση που έχει το πρόβλημα αυτό στις επόμενες δημοσκοπήσεις, καθώς πρόκειται για μία κατάσταση που αφορά την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, αλλά και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του συνόλου της κοινής γνώμης εξαιτίας του εύρους της οικολογικής καταστροφής. Και παρά τις θεωρίες που έχει υιοθετήσει ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, περί υπερβολικής αναφοράς και… οίστρου των μέσων ενημέρωσης γύρω από το θέμα, υπάρχει βάσιμη η υποψία από τους πιο εχέφρονες στο κυβερνητικό στρατόπεδο ότι η πολιτική ζημιά μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, ανεξάρτητα από το πώς προβλήθηκε πρόβλημα.

  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης