Τσίπρας: Να μην... παρασυρόμαστε από τα ΜΜΕ για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Τσίπρας: Να μην... παρασυρόμαστε από τα ΜΜΕ για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Ακόμα υπόσχεται… απόδοση ευθυνών - Αναφορές με αιχμές για τον τρόπο διακίνησης καυσίμων αλλά και έμμεση ομολογία ότι το πρόβλημα θα συνεχιστεί «και όταν φύγουν οι κάμερες»

Τσίπρας: Να μην... παρασυρόμαστε από τα ΜΜΕ για τη ρύπανση στον Σαρωνικό
Αμήχανος και προβληματισμένος για την κατάσταση στον Σαρωνικό εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
στο υπουργικό συμβούλιο, όπου προσπάθησε με μισόλογα και γενικόλογες υποσχέσεις, διανθισμένες από τις συνήθεις αιχμές για τα μέσα ενημέρωσης, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λάθη της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας προτίμησε να καταφύγει και πάλι σε διαβεβαιώσεις για τιμωρία των υπευθύνων και ενώ έχουν περάσει οκτώ ημέρες από το ναυάγιο, που προκάλεσε το αδιανόητο οικολογικό έγκλημα.

Κλείσιμο
«Μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία» είπε μεταξύ άλλων, παρότι παραδέχθηκε πολλές φορές πως πρόκειται για «μεγάλη εστία ρύπανσης» και πως «η προσπάθεια είναι δύσκολη υπόθεση, απαιτεί συνεργασία».

Την ώρα που η κυβέρνηση κρύφτηκε πίσω από διάφορα σενάρια περί εστιών διαφθοράς στις αρμόδιες υπηρεσίες, ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι το σημαντικό είναι «να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να μην παρασυρόμαστε από τον επικοινωνιακό οίστρο των μέσων που μας οδηγεί στο άλλο άκρο αντανακλαστικά». Τόνισε δε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ουσία του προβλήματος, που δυστυχώς δεν εξαντλείται όταν το θέμα εξαντληθεί επικοινωνιακά και φύγουν οι κάμερες από τις ακτές, ομολογώντας εμμέσως ότι το πρόβλημα με τη ρύπανση δεν είναι υπόθεση λίγων ημερών, όπως έχουν πει υπουργοί...

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως πρέπει «να πάρουμε μέτρα για την ουσία του προβλήματος, που δεν τελειώνει σε πρώτο χρόνο αλλά και με τις αναγκαίες τομές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και ελέγχου της ναυσιπλοΐας, προκειμένου να προστατεύσουμε τον μεγάλο πλούτο της πατρίδας μας, το θαλάσσιο περιβάλλον». 

Συγκεκριμένα είπε: «Απορρύπανση δε χρειάζονται μόνο οι ακτές της Αττικής, αλλά και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου μεταφοράς των υγρών καυσίμων στη θάλασσα. Αποφασίσαμε την ενίσχυση των προσπαθειών για τη ταχύτερη δυνατή απορρύπανση της θάλασσας και των ακτών τις οποίες επηρέασε η διαρροή. Στο θέμα αυτό δε θα ενεργήσουμε με γνώμονα τις πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά με γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

Μοναδικός γνώμονας πρέπει να είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος, πρόσθεσε, προσπαθώντας προσεκτικά να μην ανακινήσει θέμα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς έχει αποφασίσει ότι αυτή την ώρα ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του υπουργού Ναυτιλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης