Σταθάκης για Εldorado: Δεν καθυστερούμε εμείς τις αδειοδοτήσεις, εκείνη δεν έχει μάθει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκή χώρα

Σταθάκης για Εldorado: Δεν καθυστερούμε εμείς τις αδειοδοτήσεις, εκείνη δεν έχει μάθει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκή χώρα

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξαπέλυσε νέα οξεία επίθεση στην Καναδική εταιρεία... την ώρα που τελικά υπέγραψε και τις τρεις άδειες για την επένδυση



Σταθάκης για Εldorado: Δεν καθυστερούμε εμείς τις αδειοδοτήσεις, εκείνη δεν έχει μάθει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκή χώρα
Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναφορικά με την εμπλοκή στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική με τον κ. Γιώργο Σταθάκη
να υποστηρίζει πως η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων λειτουργούν ως fan club της
Eldorado Gold και τον κ.
Ανδρέα Λοβέρδο
Κλείσιμο
να επισημαίνει πως η κυβέρνηση είναι «εχθρός των επενδύσεων» και πως διασύρει την χώρα διεθνώς για την εξασφάλιση μικροπολιτικού οφέλους.

Παράλληλα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξαπέλυσε οξεία επίθεση στην Καναδική εταιρεία υποστηρίζοντας πως «δεν έχει μάθει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκή χώρα» και να «σέβεται τις δημοκρατικές αρχές».

Ο ίδιος είπε πως η κυβέρνηση ενεργεί χωρίς αιφνιδιασμούς, πως το έργο της Ολυμπιάδας έχει αδειοδοτηθεί πλήρως αλλά το έργο στις Σκουριές παραπέμφθηκε στην διαιτησία. «Η μελέτη της εταιρείας επιστράφηκε τον Ιούλιο 2016 με τις ενστάσεις του υπουργείου. Το Δημόσιο έχει υπηρεσίες δεν τα λένε αυτά οι υπουργοί. Οι υπηρεσίες του υπουργείου διαχρονικά λένε ότι την όλη λειτουργία της εταιρείας  πρέπει να την ερευνήσουμε.

Ο κ. Μανιάτης λοιπόν επέστρεψε την μελέτη ως μη αποδεκτή και το ίδιο έκανε ο κ. Σκουρλέτης. Η εταιρεία αντί να επαναφέρει την μελέτη υιοθετώντας τις παρατηρήσεις προσέφυγε στο ΣτΕ και έστειλε εξώδικο στον υπουργό» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης για να προσθέσει «Η εταιρεία έκανε πρόσφατα μια ωραία φιέστα και λέει ότι καθυστερούμε εμείς τις αδειοδοτήσεις. Η εταιρεία δεν έχει μάθει να εργάζεται σε ευρωπαϊκές χώρες. Λεει ότι έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και δεν τους δέχθηκε. Αξιολογεί πρωθυπουργούς, υπουργούς, κόμματα κλπ.

Δεν έχω αντίρρηση η εταιρεία να αγαπά κάποια κόμματα και να μην αγαπά άλλα. Δεν έχω αντίρρηση να φτιάξει fan club της ΝΔ ή της Ένωσης Κεντρώων. Έχω πρόβλημα με το ανάποδο όταν εσείς φτιάχνετε fan club της Ελ Ντοράντο. Είναι ανυπόστατες και προκλητικές δια το δημοκρατικό μας πολίτευμα οι λειτουργίες της εταιρείας».

Κατά την δευτερολογία του δε υποστήριξε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν «ξεπεράσει σε επιχειρήματα τους εκπροσώπους της εταιρείας» ενώ υποστήριξε πως «στην Ολυμπιάδα έχουμε 100% αδειοδότηση και στις Σκουριές έχουμε διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση είπε ότι η κυβέρνηση είναι «εχθρός των επενδύσεων» υπονομεύοντας με τον τρόπο αυτό προοπτικές της χώρας για έξοδο από την κρίση.

«Το Ελληνικό είναι ένα τεράστιο θέμα και οι Σκουριές ένα δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο λειτουργείτε. Συγκρουστήκατε με την εταιρεία προσφέροντας δυσφημιστικό για την χώρα θέαμα» ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προσθέσει σε άλλο σημείο «από την μια λέτε ότι δεν δέχεστε πιέσεις και την ίδια ώρα υπογράφετε τα πάντα. Εμφανίζεστε ως προστάτες του περιβάλλοντος την ώρα που συντελείται οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό». Ο ίδιος δε ανέφερε ότι ήταν προειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης να μπλοκάρει την επένδυση στις Σκουριές σημειώνοντας «Το 2013 ο κ. Σταθάκης είχε προσκληθεί σε συνέδριο. Έστειλε όμως επιστολή λέγοντας ότι δεν προσέρχεται γιατί χορηγός ήταν η Ελ Ντοράντο. Η προαπόφαση ήταν αυτή και οι προφάσεις σήμερα είναι οι καθυστερήσεις. Πετάτε τις υποθέσεις πίσω, δημιουργείτε καθυστερήσεις σε ότι σας δημιουργεί πρόβλημα ψήφων».

Για το ίδιο ζήτημα ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς κάλεσε τον υπουργό να «μην είναι ειρωνικός» και να απαντήσει «στις χιλιάδες οικογενειών της Χαλκιδικής που αγωνιούν για το αν θα παραμείνουν οι θέσεις εργασίας τους».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης