Ιδέες από όλους για το Κυπριακό περιμένει να ακούσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

Ιδέες από όλους για το Κυπριακό περιμένει να ακούσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

Αξιωματούχος του ΟΗΕ ανέφερε πως τώρα φαίνεται να είναι μια καλή στιγμή ο ΓΓ να ακούσει όλα τα μέρη και τις ιδέες τους για το ποια ακριβώς είναι τα σχέδιά τους για το πώς θα προχωρήσουν προς τα μπρος

Ιδέες από όλους για το Κυπριακό περιμένει να ακούσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
Συγκεκριμένες ιδέες ενδιαφέρεται να ακούσει από τα μέρη που εμπλέκονται στο Κυπριακό ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τις συναντήσεις που θα έχει προσεχώς μαζί τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπως δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπός του στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ύστερα από συνάντησή της το πρωί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Νίκο Αναστασίαδη.

Η κ. Σπέχαρ είπε πως ανέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως ο ΓΓ του ΟΗΕ προσβλέπει να συναντηθεί, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τα διάφορα μέρη που εμπλέκονται στο Κυπριακό, περιλαμβανομένων των εγγυητριών δυνάμεων, και να ακούσει τα αποτελέσματα της περισυλλογής τους.

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ ανέφερε πως τώρα φαίνεται να είναι μια καλή στιγμή ο ΓΓ να ακούσει όλα τα μέρη και τις ιδέες τους για το ποια ακριβώς είναι τα σχέδιά τους για το πώς θα προχωρήσουν προς τα μπρος, σημειώνοντας πως ειδικότερα ο ΓΓ ενδιαφέρεται πολύ να ακούσει συγκεκριμένες ιδέες για το πώς τα μέρη μπορεί να έλθουν σε επαφή.

Κλείσιμο
Η κυρία Σπέχαρ χαρακτήρισε τη συνάντηση καλή, σημειώνοντας πως τη ζήτησαν τα Ηνωμένα Εθνη για σκοπούς ενημέρωσης και για να βοηθήσουν τα ΗΕ στη Νέα Υόρκη να προετοιμαστούν για τις επικείμενες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Είπε επίσης πως ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης