Κυβέρνηση: Κανένα θέμα παραίτησης Κουρουμπλή - Εκανα λογοπαίγνιο, λέει ο ίδιος

Κυβέρνηση: Κανένα θέμα παραίτησης Κουρουμπλή - Εκανα λογοπαίγνιο, λέει ο ίδιος

Αίτημα της ΝΔ για παραίτηση του υπουργού, η οποία όμως διαψεύδεται κατηγορηματικά από κυβερνητική πηγή

Κυβέρνηση: Κανένα θέμα παραίτησης Κουρουμπλή - Εκανα λογοπαίγνιο, λέει ο ίδιος
Κυβερνητική πηγή ξεκαθάρισε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Πάνο Κουρουμπλή
, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα περί ενδεχόμενης παραίτησης του υπουργού Ναυτιλίας, λόγω της πολιτικής κόντρας που ξέσπασε για την
πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

Κλείσιμο
Τη σχετική συζήτηση είχε φουντώσει, πέρα από το αίτημα της ΝΔ για παραίτηση του υπουργού
και η ερμηνεία που δόθηκε σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Πέμπτης ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος είχε πει (στα Παραπολιτικά) ότι
θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Λίγο αργότερα στον ΣΚΑΙ είδε διευκρινίσει ότι αυτή είναι μία πάγια θέση του για την πολιτική, καθώς είναι αυτονόητο ότι ο πρωθυπουργός έχει πάντοτε και σε κάθε περίπτωση τις παραιτήσεις των υπουργών του, στη διάθεσή του, ανεξαρτήτως της συγκεκριμένης υπόθεσης για την οποία γίνεται λόγος.

Ακόμα πιο μετά μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αποσαφήνισε πλήρως τη θέση του: «Ήταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι' αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον «Real fm» για τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας ότι θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι «ο κ. Κουρουμπλής είπε το αυτονόητο, ότι η παραίτηση κάθε υπουργού είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός θα κρίνει. Ενημερώνεται διαρκώς και θα ενημερωθεί και στο τέλος της διαδικασίας, για τον απολογισμό, και, νομίζω, ότι η κρίση του θα γίνει με τους όρους και τα κριτήρια που επιλέγονται για κάθε υπουργό».

Σημειωτέον ότι ο κ. Κουρουμπλής θα δώσει συνέντευξη τύπου το απογευμα της Πέμπτης για να παρουσιάσει τις ενέργειες των αρχών για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τη μόλυνση του Σαρωνικού. Ήδη μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Κουρουμπλής έκανε επισκέψεις σε σημεία, που το πρόβλημα είναι οξυμένο και επόπτευσε των εργασιών καθαρισμού. Παράλληλα εξετάζεται ενδελεχώς η υπόθεση με το πλοίο (άδειες, ασφάλεια κλπ), που προκάλεσε τη μόλυνση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης