Μανιάτης: Νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και το πρεκαριάτο

Μανιάτης: Νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και το πρεκαριάτο

Ο υποψήφιος αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς τόνισε ότι «Αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε το νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην πραγματική ζωή γυρνώντας ξανά σε μια κοινωνία που μπορεί να βρει τις συναινέσεις, μόνο τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Μανιάτης: Νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και το πρεκαριάτο
Για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις που δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας, από την μία μεριά και το πρεκαριάτο, δηλαδή τους εκτός των τειχών, που είναι οι σημερινοί μη προνομιούχοι, από την άλλη, μίλησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης, σε εκδήλωση με θέμα: «Σοσιαλδημοκρατία. Το μέλλον στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ανάπτυξη με κοινωνική αλληλεγγύη», που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone.

Ο κ. Μανιάτης μίλησε για τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε ότι πρέπει «να ξαναγυρίσουμε στις κοινωνικές και ιδεολογικές μας ρίζες, που είναι η εθνική συμφιλίωση, η παραγωγή και η υποστήριξη των αδυνάτων και αυτό να το μεταφέρουμε στη σημερινή πραγματικότητα μιας κοινωνίας που έχει ματώσει μετά από οκτώ χρόνια μνημονίου».

«Αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε το νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην πραγματική ζωή, ανάμεσα σε αυτούς που μπορούν να δημιουργήσουν τη νέα Ελλάδα και σε αυτούς που έχουν ανάγκη στήριξης, έτσι ώστε ενωμένη η κοινωνία, όχι διχαστικά, όχι με το δηλητήριο των κοινωνικών αντιθέσεων που προσπαθεί να ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γυρνώντας ξανά σε μια κοινωνία που μπορεί να βρει τις συναινέσεις, μόνο τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς υπογράμμισε ότι «κανένας δεν είναι ικανός μόνος του να λύσει τα προβλήματα της χώρας. Μόνο αν πιστέψουμε ότι βρίσκοντας κοινούς τόπους με προοδευτική κατεύθυνση, μόνο τότε μπορούμε να γίνουμε μια κοινωνία που θα ξαναδημιουργήσει ελπίδα» και πρόσθεσε «ο χώρος μας, η ευρύτερη Δημοκρατική παράταξη, μπορεί να κάνει επανεκκίνηση. Μαθαίνοντας από τα λάθη μας, στηριγμένοι στα μεγάλα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα του παρελθόντος, μπορούμε να σχεδιάσουμε το αύριο».

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία Παναγιώτης Ιωακειμίδης, τόνισε ότι χρειάζεται μια νέα ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, εμβάθυνση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και ρύθμιση του συστήματος της παγκοσμιοποίησης. Μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Μανιάτη και σημείωσε ότι την Τρίτη οι Κινήσεις Πολιτών θα συζητήσουν προκειμένου να αποφασίσουν ποιον υποψήφιο αρχηγό θα στηρίξουν.

Ο συγγραφέας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Σιακαντάρης είπε ότι η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη δεν διαθέτει αφήγηση, σημείωσε ότι «η πολιτική πρόταση μιας σύγχρονης προοδευτικής παράταξης οφείλει να επιδιώκει να γεφυρώσει τις φιλελεύθερες προτεραιότητες του αυτόνομου και αυτοτελούς ατόμου και των ατομικών δικαιωμάτων με τα αιτήματα της υπεράσπισης της δημοκρατίας, του δημόσιου συμφέροντος και του εκσυγχρονισμού» και πρόσθεσε ότι «η σοσιαλδημοκρατία για να επιβιώσει πρέπει να μετεξελιχθεί σε σοσιαλδημοκρατική προοδευτική παράταξη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης