PROTOTHEMA

Πολιτική

«Γίνεται γιγαντιαία επιχείρηση»

Κουρουμπλής: Έχω κινητοποιήσει θεούς και δαίμονες για την πετρελαιοκηλίδα

Κουρουμπλής: Έχω κινητοποιήσει θεούς και δαίμονες για την πετρελαιοκηλίδα

«Σε 20-25 ημέρες θα έχουν καθαριστεί τα πάντα» - «Παραμύθια της Χαλιμάς» τα περί ολιγωρίας λέει ο υπουργός

Για γιγαντιαία επιχείρηση με όλα τα μέσα για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που έχει φτάσει μέχρι τη Γλυφάδα έκανε λόγο ο υπουργός, Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.


«Έχω κινητοποιήσει θεούς και δαίμονες για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας"» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα που υπάρχουν διαθέσιμα στον ελληνικό χώρο. Επίσης συμμετέχει και ένα υπερσύγχρονο ευρωπαϊκό σκάφος, ειδικό στις πετρελαιοκηλίδες. Γίνεται μια γιγάντια επιχείρηση. Έχω δώσει εντολή στο Λιμενικό να την επιτηρεί από κοντά. Ακόμη και στον γερανό της απάντλησης του πετρελαίου από το βυθισμένο πλοίο έχουμε τοποθετήσει άνδρες του Λιμενικού, πρόσθεσε ο κ Κουρουμπλής.

Όπως εκτιμά ο υπουργός, μέσα σε 20-25 ημέρες θα έχουν καθαριστεί τα πάντα. «Εμείς, πρόσθεσε, κινητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Όμως, λόγω των ρευμάτων, μεταφέρθηκε απέναντι στις ακτές του παραλιακού μετώπου», σημείωσε

Τέλος, χαρακτηρίζει «παραμύθια της Χαλιμάς» τις κατηγορίες βουλευτών της ΝΔ ότι υπήρξε αργοπορία του υπουργείου Ναυτιλίας και διερωτάται, γιατί δεν ζήτησαν να συγκληθεί η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. "Εγώ το ζήτησα" είπε ο κ. Κουρουμπλής.-
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Achileas14/09/201711:58

Ο κ. Υπουργός οφείλει : α) να δώσει επίσημα τα στοιχεία της πλοιοκτήτριας εταιρίας και των ιδιοκτητών της, β) να δώσει επίσημα τις εγκαταστάσεις από τις οποίες το πλοίο φόρτωσε 2.500 τόννους ρευστού υλικού (το οποίο κανείς δεν λέει τι ακριβώς είναι) και γ) να δώσει επίσημα τον προορισμό του πλοίου. Υπάρχουν νόμιμα παραστατικά ή είναι λαθραίο φορτίο ? Τέλος οφείλει να δηλώσει ότι μετά από 30 μέρες (κατά τις οποίες θα πρέπει να επιβλέψει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τις διαδικασίες καθαρισμού) να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί, (όχι να θέσει στην παραίτηση του στην διάθεση του πρωθυπουργού. Απλά λόγια και καθαρά !!!

Απάντηση
Άσε τους Θεούς και πιάσε τους δαίμονες 14/09/201711:46

Σαν δεν ντρέπεσαι στραβούλιακα ,βολεμένος με όλες τις κυβέρνησεις και πάντοτε άχρηστος .

Απάντηση
Πολίτης14/09/201711:24

Η καταστροφή είναι τεράστια, και οι μόνες προσπάθειες που γίνονται αφορούν την υποβάθμιση του γεγονότος απο την κυβέρνηση. Ο στρατηγικός σύμβουλος που είναι ευαίσθητος στα περιβαντολλογικά θέματα είναι άφαντος, ο κρατικός μηχανισμός πίστεψε ότι θα καθαρίσει μ ένα βοριαδάκι, το λιμενικό δεν είχε τα απαραίτητα σκάφη, ο πλοιοκτήτης δεν πιστεύει ότι είναι υπευθυνος και το αλαλούμ συνεχίζεται. Δεν μπορώ να βρω έναν που να έχει ψηφίσει συριζα. Τυχαίο; δεν νομίζω. Τσίπρα έχουμε, τσίπα δεν έχουν.

Απάντηση
Μανώλης 14/09/201709:30

Δεν χρειάζεσαι ούτε θεούς ούτε δαίμονες, αν είχες κοκουτσι μυαλό θα κινητοποιούσες ορθολογικά τα υλικά μέσα και τον ανθρώπινο παράγοντα του υπουργείου. Το πρώην κλεπτοπασοκ μόνο στη διαπλοκή εχει ιδιαίτερη έφεση, κάτι δηλαδή σαν το διάταγμα Πάχτα που πρώτος υπέγραψες.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία