Όλγα Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις ή διαθεσιμότητα

Όλγα Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις ή διαθεσιμότητα

«Αξιολόγηση για εμάς δεν σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις, ταυτόχρονα όμως, δεν σημαίνει αποχή από τα αυτονόητα καθήκοντα και απαξίωση των δομών του δημοσίου», τόνισε 

Όλγα Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις ή διαθεσιμότητα
Διαβεβαιώσεις ότι η αξιολόγησης δεν θα οδηγήσει σε απολύσεις ή σε καθεστώς διαθεσιμότητας τους δημόσιους υπαλλήλους έδωσε η κυρία Ολγα Γεροβασίλη παρουσιάζοντας στην Βουλή την τροπολογία μέσω της οποίας επιχειρεί να ξεμπλοκάρει την διαδικασία και να υποχρεώσει τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης να «τρέξουν» το σύστημα αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι η προωθούμενη ρύθμιση προβλέπει πως όσοι εκ των αξιολογούμενων και αξιολογητών αρνηθούν να συμπληρώσουν τις σχετικές εκθέσεις δεν θα λαμβάνουν μέρος στις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων.

«Είναι γνωστό ότι με το συγκεκριμένο σύστημα ρυθμίστηκε με αξιοκρατικό τρόπο το ζήτημα της αξιολόγησης. Το σύστημα αποτελεί αναγκαίο συστατικό για της δημοκρατική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να προσθέσει ότι η τροπολογία «αναδεικνύει την αυτονόητη υποχρέωση των προϊσταμένων για αξιολόγηση του προσωπικού τους».

Κλείσιμο
Η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε πως «Αξιολόγηση για εμάς δεν σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις, ταυτόχρονα όμως, δεν σημαίνει αποχή από τα αυτονόητα καθήκοντα και απαξίωση των δομών του δημοσίου.

Αξιολόγηση σημαίνει βελτίωση των υπαλλήλων, αναβάθμιση των δεξιοτήτων του και κατ επέκταση βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Με αυτή την τροπολογία προβλέπεται ότι οι αξιολογητές για να μετέχουν σε διαδικασίες επιλογής προϊστάμενων πρέπει να έχουν κάνει την αξιολόγηση.

Όσοι έχουν θέσεις ευθύνης έχουν και υποχρεώσεις όπως η αξιολόγηση. Επι της ουσίας νομοθετούμε το αυτονόητο». Σημείωσε τέλος πως «Πιστεύω ακράδαντα στις ικανότητες υπαλλήλων που δίνουν με αυταπάρνηση τον καλύτερο εαυτό τους.

Με την τροπολογία θωρακίζουμε αυτούς τους υπαλλήλους γιατί κάνοντας πράξη την αξιολόγηση καταρρίπτουμε το στερεότυπο που θέλει τους δημόσιους υπαλλήλους να μην θέλουν την αξιολόγηση»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης