Σταθμό ανεφοδιασμού αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων εξήγγειλε ο Τσίπρας

Σταθμό ανεφοδιασμού αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων εξήγγειλε ο Τσίπρας

Κατά τη διάρκεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και των βουλευτών Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα της πόλης

Σταθμό ανεφοδιασμού αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων εξήγγειλε ο Τσίπρας
Η επίλυση του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης εγκαταστάσεων ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, καθώς και το ζήτημα της προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας, τέθηκαν στη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, στο περιθώριο της δεξίωσης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού.
 
Ο δήμαρχος Ιωαννιτών τόνισε στον πρωθυπουργό την ιδιαίτερη σημασία της επίλυσης του χρόνιου προβλήματος με τις εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού του αεροδρομίου Ιωαννίνων. «Είναι πολύ σημαντικό για την Ήπειρο. Κανείς δεν έδινε σημασία μέχρι τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας, ευχαριστώντας τον κ. Τσίπρα.
 
Ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στα εγκαίνια, υπογράμμισε πως πλέον οι πτήσεις τσάρτερ θα μπορούν να έρχονται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, να ανεφοδιάζονται εκεί και έτσι, να ενισχυθεί ιδιαίτερα η τουριστική κίνηση στην περιοχή.
 
Κλείσιμο
Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκε το μείζον ζήτημα της προστασίας της λίμνης των Ιωαννίνων και τονίστηκε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με σταθερά βήματα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της, όπως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού της πόλης και η επέκταση του βιολογικού.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων χαιρέτισε με μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την επίλυση του ζητήματος εγκατάστασης των δεξαμενών καύσιμων και τη δυνατότητα τροφοδοσίας αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
 
Σε σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή είχε θέσει σαν προτεραιότητα και ως μέγιστο πολιτικό ζήτημα για την ανάπτυξη του τόπου τη συνολική αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης