Κεντροαριστερά: Ενότητα στις κάλπες για τον νέο αρχηγό

Κεντροαριστερά: Ενότητα στις κάλπες για τον νέο αρχηγό

Σχεδόν όλα τα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου, με τους αρχηγούς τους, θα συμμετάσχουν στην αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου

Κεντροαριστερά: Ενότητα στις κάλπες για τον νέο αρχηγό
Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης,
Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης
, Γιάννης Ραγκούσης είναι οι πέντε πρώτοι υποψήφιοι ενώ τις ερχόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Απόστολος Πόντας, που έχουν δείξει ενδιαφέρον. 

Κλείσιμο
Στο παρασκήνιο ακούγεται και το όνομα της κυρίας Διαμαντοπούλου, με την ίδια πάντως να διαψεύδει αυτό το ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση, το χρονικό όριο για την υποβολή υποψηφιοτήτων έχει τεθεί στις 8 Σεπτεμβρίου και οι υποψήφιοι θα πρέπει μέχρι τις 22 του ίδιου μήνα να έχουν καταθέσει το παράβολο των 2000 ευρώ και τις υπογραφές. 

Όλοι τους στις δηλώσεις τους μιλούν για αυτονομία της νέας παράταξης και θέτουν ως άμεσο πολιτικό στόχο τη δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές. Απαντούν έτσι στην πίεση «με ποιον θα πάτε;», ένα ερώτημα που εξυπηρετεί τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στα επιτελεία επικρατεί ικανοποίηση, καθώς επιτεύχθηκε ο πρώτος στόχος: η συμμετοχή (σχεδόν) όλων στις κάλπες για την εκλογή του νέου αρχηγού. Το ερώτημα, βέβαια, είναι το μετά. Η ενότητα και η λειτουργικότητα του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα υπογράψουν όλοι και ένα κείμενο ηθικής δέσμευσης, που προετοιμάζει η επιτροπή Αλιβιζάτου, ότι θα παραμείνουν στον χώρο ακόμη και μετά από ήττα. Στο πλαίσιο αυτό, αποκτά ενδιαφέρον και η απάντηση που θα δώσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για τη διάλυση ή όχι του Κινήματος. Το ΚΙΔΗΣΟ είναι υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του ενώ η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατίας έχουν ταχθεί υπέρ ενός νέου και ενιαίου φορέα. 

Θέση που υποστηρίζει και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος προστέθηκε χθες στη λίστα των υποψηφίων με ένα βίντεο από γειτονιά της Αθήνα. Ο πρόεδρος του Ποταμιού επιμένει και στο θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη να θέτει θέμα διαφάνειας για την ψήφο από απόσταση.

«Δεν είμαστε αρνητικοί, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ποιος θα είναι πίσω από κάθε υπολογιστή» υπογραμμίζουν οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης