Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού είναι ανιστόρητη»

Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού είναι ανιστόρητη»

«Τα ιστορικά αποδεδειγμένα εγκλήματα και του ναζισμού και του σταλινικού καθεστώτος, βρίσκουν όλους μας αντίθετους», σχολιάζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση

Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού είναι ανιστόρητη»
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει πως ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά το κόστος του εμφυλίου πολέμου και κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πως επαναφέρουν τις εμφυλιακές διχαστικές ρητορείες. Μεταξύ άλλων σχολιάζεται πως η όποια ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού είναι ανιστόρητη, καταδικάζοντας όμως τα «ιστορικά αποδεδειγμένα εγκλήματα του ναζισμού και του σταλινισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε να επανέρχεται (με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) μια διχαστική αντιπαράθεση με λογικές του εμφυλίου πολέμου.

Οι προσεγγίσεις όμως που αφορούν τα φαινόμενα ολοκληρωτισμού και τα εγκλήματά τους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα ψύχραιμες και να ενώνουν τους πολίτες για την αποφασιστική καταδίκη τους, μη επιτρέποντας την επανάληψη ανάλογων φαινομένων στο μέλλον.

Η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού είναι ανιστόρητη.

Όμως τα ιστορικά αποδεδειγμένα εγκλήματα και του ναζισμού και του σταλινικού καθεστώτος, βρίσκουν όλους μας αντίθετους.

Ο Ελληνικός λαός που πλήρωσε ακριβά το κόστος του εμφυλίου πολέμου, δεν θα επιτρέψει την επικράτηση νέων διχαστικών λογικών στον δημόσιο λόγο.

Λογικών που τελικά αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, δηλαδή τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς κατοικιών, τον ΕΝΦΙΑ και τους πολλούς νέους  φόρους, την ανεργία των νέων, τις νέες ασφαλιστικές εισφορές,  την μείωση των συντάξεων, τις δυσμενείς αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά δικαιώματα.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γυρίζουν πίσω το ρολόι της ιστορίας, για να αποφύγουν τον διάλογο για το σήμερα και το μέλλον.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μείνει σταθερά στην γραμμή της Εθνικής Συμφιλίωσης και της ενότητας του Ελληνικού λαού, ενεργά αντίθετη στην λογική του αποπροσανατολισμού και του διχασμού που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών.
Κλείσιμο
»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης