Αλεξιάδης: Στα σοβιετικά κράτη υπήρχε μόνο θέμα δημοκρατίας

Αλεξιάδης: Στα σοβιετικά κράτη υπήρχε μόνο θέμα δημοκρατίας

Απέφυγε επανειλλημένως να απαντήσει αν υπήρχαν θύματα από τον Στάλιν - Χαρακτήρισε πολύ σωστή την ενέργεια Κοντονή

Αλεξιάδης: Στα σοβιετικά κράτη υπήρχε μόνο θέμα δημοκρατίας
Αναφανδόν υπέρ της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα»
τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Τρύφων Αλεξιάδης αποφεύγοντας επίμονα να μιλήσει για θύματα του Στάλιν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη «η ενέργεια του κ. Κοντονή είναι πολύ σωστή» γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ
«δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει μια έμμεση αναβίωση του ναζισμού που επιχειρείται σε ορισμένες χώρες με την "ιστορική του δικαίωση"».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «για τα δημοκρατικά θέματα σε χώρες του κομμουνισμού μίλησε για πρώτη η αριστερά το '60» θέση που επανέλαβε όταν ο συνομιλητής του στο πάνελ αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης του ζήτησε να απαντήσει ξεκάθαρα αν υπήρχαν ή όχι θύματα από το καθεστώς Στάλιν ευθυγραμμισμένος με την άποψη του Γιώργου Κυρίτση ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε ότι «Έλληνες νεκροί απο Χιτλερ ~ 400.000. Έλληνες νεκροί απο Στάλιν 0».

Στην ερώτηση, δε, γιατί δεν πήγε ο υπουργός Δικαιοσύνης να στηρίξει την άποψη αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο στην Εσθονία ο κ. Αλεξιάδης επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι «δεν πας να συζητήσεις σε ένα συνέδρια ή σε μια διαδικασία που είναι από την αρχή προκαθορισμένο να πεις κάτι διαφορετικό».

«Εμείς για τα ζητήματα της δημοκρατίας στην εφαρμογή του σοβιετικού μοντέλου στις χώρες αυτές μιλήσαμε από το '60» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης εξηγώντας ότι ο λόγος που δεν απαντά αν υπήρξαν θύματα από τον Στάλιν είναι γιατί «δεν θα σας ακολουθήσω στη λογική μιας συζήτησης του '50 και του '60 που οδηγεί στη θεωρία των δύο άκρων».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης